Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kettős öngyilkos merénylet Tel-Avivban

2002.07.18. 00:01
Két palesztin merénylő robbantotta fel magát szerda este Tel-Aviv déli részén, legalább három embert rántva magukkal a halálba.
Az izraeli mentőcsapatok szerint szerda esti robbantásban Tel-Avivban több mint harmincan szenvedtek sérüléseket, egy részük súlyosakat. Ez volt az első öngyilkos merénylet Izraelben a ciszjordániai palesztin városok júniusi ismételt megszállása óta.

Raanan Giszin izraeli kormányszóvivő gyors megtorlást helyezett kilátásba a CNN hírtévében, a palesztin hatóságot téve felelőssé a dupla merényletért. A két merénylő egymástól 15 méternyi távolságban robbantotta fel magát a tömegben a volt központi buszpályaudvar közelében egy kioszknál. A sebesültekkel mentőautók száguldottak a kórházak felé, a rendőrség lezárta a támadás helyszínét, és további robbanószerek után kutatott.

Az egyik halálos áldozat egy külföldi vendégmunkás. A merénylet zömmel külföldi munkavállalók által lakott környéken történt.

Egy névtelen telefonáló azt közölte az AFP jeruzsálemi irodájával, hogy a palesztin radikális Iszlám Dzsihád tagjai követték el a merényletet. Éjfélig ezt hivatalosan még nem erősítették meg.

Robbanás egy menekülttáborban

Legalább három ember meghalt robbanás következtében egy palesztin menekülttáborban a ciszjordániai Rámalláh mellett szerda este.

A hatalmas robbanás az al-Amari tábort rázta meg, és palesztin kórházi források szerint kilenc sebesültje is van. Az egyik halálos áldozat egy gyerek. A Reuters által említett orvosi források latolgatása szerint harckocsilövedék vagy rakéta okozhatta a robbanást.