Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Kettős öngyilkos merénylet Tel-Avivban

2002.07.18. 00:01
Két palesztin merénylő robbantotta fel magát szerda este Tel-Aviv déli részén, legalább három embert rántva magukkal a halálba.
Az izraeli mentőcsapatok szerint szerda esti robbantásban Tel-Avivban több mint harmincan szenvedtek sérüléseket, egy részük súlyosakat. Ez volt az első öngyilkos merénylet Izraelben a ciszjordániai palesztin városok júniusi ismételt megszállása óta.

Raanan Giszin izraeli kormányszóvivő gyors megtorlást helyezett kilátásba a CNN hírtévében, a palesztin hatóságot téve felelőssé a dupla merényletért. A két merénylő egymástól 15 méternyi távolságban robbantotta fel magát a tömegben a volt központi buszpályaudvar közelében egy kioszknál. A sebesültekkel mentőautók száguldottak a kórházak felé, a rendőrség lezárta a támadás helyszínét, és további robbanószerek után kutatott.

Az egyik halálos áldozat egy külföldi vendégmunkás. A merénylet zömmel külföldi munkavállalók által lakott környéken történt.

Egy névtelen telefonáló azt közölte az AFP jeruzsálemi irodájával, hogy a palesztin radikális Iszlám Dzsihád tagjai követték el a merényletet. Éjfélig ezt hivatalosan még nem erősítették meg.

Robbanás egy menekülttáborban

Legalább három ember meghalt robbanás következtében egy palesztin menekülttáborban a ciszjordániai Rámalláh mellett szerda este.

A hatalmas robbanás az al-Amari tábort rázta meg, és palesztin kórházi források szerint kilenc sebesültje is van. Az egyik halálos áldozat egy gyerek. A Reuters által említett orvosi források latolgatása szerint harckocsilövedék vagy rakéta okozhatta a robbanást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!