Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Negyvenöten haltak meg egy öngyilkos merényletben Irakban

2008.04.17. 11:29
Az iraki terror két áldozatát gyászolták egy iraki kis faluban, amikor ergy üönygilkos merénylő a mellére erősített robbanószerkezetet működésbe hozta.

Legkevesebb 45 embert ölt meg egy öngyilkos merénylő csütörtökön Irakban. A támadó egy gyászoló tömegben robbantotta fel magát az észak-iraki Bu Mohammed szunnita arab faluban helyi idő szerint délelőtt 11 órakor - mondta egy helyi rendőrtiszt az AFP francia hírügynökségnek.

A Kirkuk várostól 120 kilométerre délre fekvő iraki faluban két, a terroristák ellen küzdő, kedden megölt férfit gyászoltak, amikor a merénylő felrobbantotta a mellényére erősített szerkezetet.

Az Egyesült Államok hadserege 2006 szeptembere óta finanszíroz úgynevezett "anti-Kaida" csoportokat, amelyek elsősorban szunnita arabokból verbuválódva harcolnak az Al-Kaida fegyveresei ellen. Az amerikai parancsnokok szerint 130 ilyen csoport működik. 80 ezer tagjuk 80 százaléka szunnita, a többiek siíták.