Huba
17 °C
33 °C

Hadat üzent a maffia Olaszországnak

2008.09.25. 12:35
Félezer katona bevetésével fékezné meg a Camorrát az olasz belügyminiszter. Roberto Maroni szerint a maffia háborút indított az ország ellen. 1992 után másodjára vetik be a hadsereget a bűnözők ellen.

"Háborút indított az állam ellen" a Camorra az olasz belügyminiszter szerint. Roberto Maroni úgy véli, a dél-olasz maffia a hatalmát fenyegetők kiirtására készül. Erről azután beszélt, hogy bejelentette, a kormány további ötszáz katonát küld Campania térségébe, hogy segítse a rendőrség harcát a bűnbandák ellen, írja a BBC.

A múlt héten hat afrikait és egy olaszt öltek meg Nápolyban, a gyanú szerint a Camorra emberei. A kormány ezután döntött a maffiaellenes fellépés fokozásáról. Maroni szerdai parlamenti beszédében terrorista cselekménynek minősítette a gyilkosságokat.

"Kemény választ kell adnunk és vissza kell szereznünk az irányítást a régióban" - jelentette ki. A kormány kedden határozott az ötszáz katona térségbe vezényléséről. Az erősítés a már korábban a térségbe vezényelt 400 rendőrhöz és csendőrhöz csatlakozik.

1992 után másodjára vetik be a hadsereget a maffia ellen. Akkor százötvenezer katonát vezényeltek Szicíliába, két maffiaellenes bíró meggyilkolása után.