Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Hadat üzent a maffia Olaszországnak

2008.09.25. 12:35
Félezer katona bevetésével fékezné meg a Camorrát az olasz belügyminiszter. Roberto Maroni szerint a maffia háborút indított az ország ellen. 1992 után másodjára vetik be a hadsereget a bűnözők ellen.

"Háborút indított az állam ellen" a Camorra az olasz belügyminiszter szerint. Roberto Maroni úgy véli, a dél-olasz maffia a hatalmát fenyegetők kiirtására készül. Erről azután beszélt, hogy bejelentette, a kormány további ötszáz katonát küld Campania térségébe, hogy segítse a rendőrség harcát a bűnbandák ellen, írja a BBC.

A múlt héten hat afrikait és egy olaszt öltek meg Nápolyban, a gyanú szerint a Camorra emberei. A kormány ezután döntött a maffiaellenes fellépés fokozásáról. Maroni szerdai parlamenti beszédében terrorista cselekménynek minősítette a gyilkosságokat.

"Kemény választ kell adnunk és vissza kell szereznünk az irányítást a régióban" - jelentette ki. A kormány kedden határozott az ötszáz katona térségbe vezényléséről. Az erősítés a már korábban a térségbe vezényelt 400 rendőrhöz és csendőrhöz csatlakozik.

1992 után másodjára vetik be a hadsereget a maffia ellen. Akkor százötvenezer katonát vezényeltek Szicíliába, két maffiaellenes bíró meggyilkolása után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?