Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mit keresett három rendőr Malina Hedvig kihallgatásán?

2007.12.11. 12:16
Szabálysértések sokaságára derült fény Malina Hedvig ügyében azután, hogy a rendőrség 15 hónap elteltével átadta a lány ügyvédjének a kihallgatási videók egy részét. Ezeken három olyan rendőr is felbukkan, akik a jegyzőkönyvek szerint nem voltak ott a kihallgatáson, és az is kiderül, hogy a nyomozók többször is leállították a felvételt.

Több szlovák televízió is részleteket vetített a Malina Hedvig tizenöt hónappal ezelőtti kihallgatásán készült felvételekből. A hat órás kihallgatáson készült felvételeket a lány ügyvédje, Roman Kvasnica hónapokkal ezelőtt kikérte a rendőrségről, de még most is csak három órányi anyagot kapott kézhez.

De már ennyiből is nyilvánvaló szabálysértésekre derült fény. Jól látható ugyanis, hogy a kihallgatáson három olyan rendőr is jelen volt, akiknek a neve nem szerepel a jegyzőkönyvekben.

Kvasnica azt is kifogásolja, hogy továbbra sem adták ki neki a teljes képanyagot, ami egyébként összesen csak öt órányi, azaz a kihallgatás bizonyos részleteit nem dokumentálták - ez tovább erősítheti a részrehajló rendőrségi eljárás gyanúját.

Azt, hogy a felvétel egyes részletei hiányoznak, már a most nyilvánosságra hozott anyag is bizonyítja. Ezen ugyanis hallható, amint az egyik nyomozó utasítást ad a felvétel szüneteltetésére.

Kvasnica szerint az már az eddig nyilvánosságra került anyagokból is egyértelműen kiderül, hogy a hatóság nem a tettesek után nyomozott, hanem Malina szavahihetőségét vizsgálta.