Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Három év börtönt kaphat Milosevics lánya

2001.12.28. 16:43
Bíróság elé állították Szlobodan Milosevics jugoszláv ex-elnök lányát közveszélyeztetés vádjával, amiért apja április elfogása során pisztolyával többször a levegőbe lőtt. Marija Milosevics tárgyalásán tanúként meghallgatták apja egykori pártja, a Szerb Szocialista Párt két magasrangú tisztviselőjét is.
Elkezdődött Szlobodan Milosevics lányának bírósági tárgyalása - jelentette a Beta szerb hírügynökség. Marija Milosevicset közveszély okozása mellett illegális fegyverviseléssel is vádolják, és amennyiben bűnösnek találja a bíróság akár három év börtönre is ítélheti - jelentette az Ananova. A vádhatóság elmondása szerint Milosevics lánya az után nyitott tüzet, hogy a hatalom képviselői korrupció gyanújával őrizetbe vették az apját. A letartóztatás végül egy huszonhat órán át tartó drámai rendőrségi ostromba torkolt.

Zavarodott volt, és megivott egy üveg konyakot

Marija Milosevics az eset után elmondta, zavarodott volt apja letartóztatása miatt, és egy egész üveg konyakot ivott éhgyomorra a lövöldözés előtt. Bár a pisztolyra, amivel tüzelt, volt engedélye, de volt nála egy másik, engedély nélkül tartott fegyver is - írja az Ananova.

Milosevicsnek két gyermeke van, akik Milosevics szerbiai hatalma idején apjuk pozícióját kihasználva jelentős vagyonra tettek szert. Marija Milosevics egy tévé és egy rádió állomást birtokolt egy diszkó mellett, míg Marko Milosevics gyanús üzleti ügyekbe keveredett, apja bukása után külföldre menekült.