Judit
2 °C
7 °C

Meleg honlapon toborzott az amerikai hadsereg

2007.10.19. 11:50
Az amerikai hadsereg 8000 álláshelyre kezdett katonákat toborozni, a hirdetés azonban véletlenül egy melegek számára üzemeltetett honlapon jelent meg. A hirdetési főnök elismerte a hibát, és közölte, nem hirdetnének ezen a honlapon, mert "nem felel meg a hadsereg támasztotta morális elvárásoknak".

"Sam bácsinak szüksége van rátok!" - ezzel a felhívással toborzott katonákat a Pentagon egy homoszexuálisok számára üzemeltetett honlapon. Szerdán kiderült, véletlenül.

A furcsaságra az USA Today hívta fel az illetékesek figyelmét. A hadsereg egyik alaposan meglepődött hirdetési főnöke nyomban kijelentette, hogy akaratlanul landolt a betöltésre váró több mint nyolcezer állás listája a GLEE.com website-on. Már csak azért sem hirdetnének ott, mert az "nem felel meg a hadsereg támasztotta morális elvárásoknak" - nyilatkozta a tiszt.

Az amerikai védelmi miniszter is megerősítette, hogy véletlen hibáról van szó.

Az azóta eltávolított álláshirdetések a GLEE anyacégén keresztül jutottak a honlapra. A New York-i székhelyű Community Connect vállalat ugyanis szerződésben áll a Monster.com álláskereső óriáscéggel, amelynek közleménye szerint nem volt róla tudomása, hogy szolgáltatása a szóban forgó honlapra is eljutott.

Az amerikai hadseregben nem szolgálhatnak másságukat nyíltan vállaló katonák és alkalmazottak. Mióta a hadsereg 1993-ban bevezette a "don't ask, don't tell" (én nem kérdezem, te nem mondod) politikáját a saját nemükhöz vonzódókkal kapcsolatban, már több mint 11 ezer katona szerelt le, ami a becslések szerint 363 millió dollárjába került az adófizetőknek, írta a The Advocate című folyóirat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?