Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták Omar molla sógorát

2004.07.20. 16:37
Az afgán biztonsági erők kedden elfogták annak az Omar mollának a sógorát, aki ma is szellemi vezetőjük a hatalmükból az amerikai és afgán fegyveres erők által elűzött táliboknak.
Az autóját vezető Amanullah mollát a rendőrség a Kabultól 400 kilométerre délnyugatra fekvő Deh Ravud városnál bekerítette, miután egy névtelen bejelentő információt adott a férfi hollétéről.

Amanullah tüzet nyitott az őt lefogni készülő rendőrökre, egy rendőr életét vesztette a lövöldözésben. A letartóztatott férfi kocsijában három távirányítású pokolgépet, egy műholdas telefont és egy Kalasnyikov-géppuskát találtak. Rozi Hán helyi rendőrfőnök elmondta: a mollát vélhetően átadják majd az amerikai erőknek. Egyelőre nem ismeretes, hogy Amanullah kapcsolatban állt-e az utóbbi időben sógorával, a körözött tálib vallási vezetővel, Omar mollával.

Deh Ravud település környékén az amerikai hadsereg 2001-es katonai akciói óta szinte folyamatosan tapasztalható a tálibbarát felkelők tevékenysége.