Gusztáv
3 °C
7 °C

Moore-ellenes filmek fesztiválja

2004.09.10. 16:57
A hét végén rendezik meg az első Amerikai Filmreneszánsz Fesztivált, ahol a hagyományos értékrendnek szentelt alkotások közt több Michael Moore-t támadó filmet is láthat a nagyérdemű. A fesztivál hazafi alapítója szerint Amerika nem az idióták otthona.
Két film is Michael Moore-t támadja azon az amerikai filmfesztiválon, amit a hagyományos amerikai értékeknek szenteltek. A Michael Moore Hates America (Michael Moore utálja Amerikát) és a Michael and me (Michael és Én) című filmeket az első Amerikai Filmreneszánsz Fesztiválon fogják levetíteni Dallasban.

Büszkeséggel, alázattal

A fesztivál pénteken nyitja meg a kapuit, és a hétvégén huszonegy konzervatív és patrióta filmet láthat majd a nagyérdemű. A filmek "büszkeséggel, alázattal és méltatással utalnak nagy nemzetünkre" - mondta Jim Hubbard, a fesztivál alapítója. Szerinte a mai amerikai filmipar vagy jó, vagy rossz irányban, de alapvetően hatással van az amerikai kulturális élet irányára és tartalmára.

"Túl sokáig használta már a filmipar ezt a hatását arra, hogy kigúnyolja a hazafiságot, a hitet és a hagyományos amerikai értékeket. A fesztivál majd megvilágítja, hogy Amerika otthon, de nem egy olyan idióta nemzet otthona, mint amilyet Michael Moore filmjei sugallnak" - nyilatkozta Hubbard.

Versenyképes filmek?

Michael Wilson filmje, a Michael Moore Hates America a Fahrenheit 9/11-re reflektáló dokumentumfilm. A rendező szerint a film versenyre kel majd a "nagy amerikai párbeszédet" beborító erőszakossággal.

Moore 1989-es filmjére, a Roger and Me-re rájátszva a Michael and Me-ben szerepelteti a talkshow házigazda Larry Eldert, aki megtanít egyet s mást Moore-nak. A fesztiválon vetítik a Beyond the Passion of the Christ: The Impact című dokumentumfilmet is, ami Mel Gibson nagy visszhangot keltett kasszasikerének globális hatásaival foglalkozik, sőt adják a DC 9/11: A Time of Crisist is, amiben Timothy Bottoms alakítja George Busht.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!