Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Moore-ellenes filmek fesztiválja

2004.09.10. 16:57
A hét végén rendezik meg az első Amerikai Filmreneszánsz Fesztivált, ahol a hagyományos értékrendnek szentelt alkotások közt több Michael Moore-t támadó filmet is láthat a nagyérdemű. A fesztivál hazafi alapítója szerint Amerika nem az idióták otthona.
Két film is Michael Moore-t támadja azon az amerikai filmfesztiválon, amit a hagyományos amerikai értékeknek szenteltek. A Michael Moore Hates America (Michael Moore utálja Amerikát) és a Michael and me (Michael és Én) című filmeket az első Amerikai Filmreneszánsz Fesztiválon fogják levetíteni Dallasban.

Büszkeséggel, alázattal

A fesztivál pénteken nyitja meg a kapuit, és a hétvégén huszonegy konzervatív és patrióta filmet láthat majd a nagyérdemű. A filmek "büszkeséggel, alázattal és méltatással utalnak nagy nemzetünkre" - mondta Jim Hubbard, a fesztivál alapítója. Szerinte a mai amerikai filmipar vagy jó, vagy rossz irányban, de alapvetően hatással van az amerikai kulturális élet irányára és tartalmára.

"Túl sokáig használta már a filmipar ezt a hatását arra, hogy kigúnyolja a hazafiságot, a hitet és a hagyományos amerikai értékeket. A fesztivál majd megvilágítja, hogy Amerika otthon, de nem egy olyan idióta nemzet otthona, mint amilyet Michael Moore filmjei sugallnak" - nyilatkozta Hubbard.

Versenyképes filmek?

Michael Wilson filmje, a Michael Moore Hates America a Fahrenheit 9/11-re reflektáló dokumentumfilm. A rendező szerint a film versenyre kel majd a "nagy amerikai párbeszédet" beborító erőszakossággal.

Moore 1989-es filmjére, a Roger and Me-re rájátszva a Michael and Me-ben szerepelteti a talkshow házigazda Larry Eldert, aki megtanít egyet s mást Moore-nak. A fesztiválon vetítik a Beyond the Passion of the Christ: The Impact című dokumentumfilmet is, ami Mel Gibson nagy visszhangot keltett kasszasikerének globális hatásaival foglalkozik, sőt adják a DC 9/11: A Time of Crisist is, amiben Timothy Bottoms alakítja George Busht.