Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Orosz pilótákra támadt az öngyilkos merénylőnő

2003.06.05. 09:00
Orosz repülőtisztek utaztak azon a buszon, amit csütörtök reggel robbantott fel egy feltehetően csecsen terroristanő. A támadásban tizenöten vesztették életüket, tizenketten megsebesültek.
Öngyilkos merényletet hajtottak végre egy orosz repülőtiszteket szállító busz ellen Észek-Oszétiában - jelentette be az orosz védelmi minisztérium. A támadásban legalább tizenöten meghaltak.

Alekszandr Drobisevszkij ezredes, az orosz légierő szóvivője szerint a halálos áldozatok között négy tiszt, egy tiszthelyettes, három szerződéses katona, és hét polgári alkalmazott van. Öten már a helyszínen, a többiek kórházba szállítás közben haltak meg. A robbantásos merényletben tizenketten szenvedtek különböző fokozatú sérüléseket.

A támadást egy öngyilkos merénylőnő hajtotta végre Mozdok városában. A busz a várostól hat kilométerre fekvő repülőtérre szállította a légierő pilótáit.

Az észak-oszétiai rendvédelmi szervek vezetői azonnal megjelentek a támadás helyszínén. Az első feltételezések szerint csecsen szakadárok, illetve észak-oszétiai eszmetársaik állhatnak a robbantás mögött.