Sára, Márió
2 °C
6 °C

Mubarak száz új bin Ladent jósol

2003.04.01. 04:42
"Komoly következményei" lesznek a háborúnak - jelentette ki Hoszni Mubarak. Az egiptomi államfő szerint a "testvéri Irak" elleni akció száz új bin Ladent teremt. Véleménye szerint egyesek kettős mércét alkalmaznak, amikor Izraelt nem kényszerítik az ENSZ határozatainak betartására.
"Száz új bin Ladent" teremthet az iraki háború - jelentette ki Hoszni Mubarak, Egyiptom elnöke. "Amikor véget ér - ha véget ér - ez a háború, nagyon súlyos következményei lesznek" - mondta az elnök Szuez városában a hadsereg egy alakulatánál tett látogatásán. Véleménye szerint a szövetségesek ellen harcoló iraki katonák "országuk nagyságát és tisztességét védik" - jelentette a CNN.

"Egyiptom továbbra is elutasítja a fegyveres megoldást, nem fog részt venni a testvéri Irak elleni katonai akcióban" - jelentette ki Mubarak. A háború komoly kérdéseket vetett fel az arab világban "az ENSZ által képvisel kollektív biztonsággal" kapcsolatban.

Véleménye szerint sokan kettős mércével mrnek, amikor Izraelt nem kényszerítik az ENSZ határozatainak betartására - jelentette a CNN. Mubarak beszédével feltehetően az Amerikát agresszornak tartó közvéleményének kívánt üzenni.