Dezső
15 °C
28 °C

Egy amerikai tábornok élvezi a felkelők lelövését

2005.02.03. 21:19
A feleségüket püfölő iraki felkelők nem is igazi férfiak, így "borzasztó nagy szórakozás" lelőni őket, hangott el egy San Diego-i pódiumbeszélgetésen.
Jó mulatságnak nevezte az iraki felkelők elleni fegyveres harcban egy magas rangú amerikai katonatiszt "ha egyeseket le kell lőni", számolt be róla csütörtökön az amerikai sajtó.

James Mattis, az Irakban szolgáló első tengerészgyalogos-hadosztály vezetője egy San Diego-i pódiumbeszélgetésen tett ilyen megjegyzést. "Meg kell mondanom, sok élvezet van abban, ha harcol az ember" - mondta az Afganisztánt is megjárt tábornok, aki így folytatta beszámolóját: "Odamész és találkozol ezekkel az emberekkel, akik öt évig püfölik a feleségüket, ha az egyszer nem fátyolozta el magát. Az ilyen emberek nem is igazi férfiak. Így hát igazán borzasztó nagy szórakozást jelent lelőni őket."

A tengerészgyalogság főparancsnoka - Mattis elöljárója - Mike Hagee azzal vette védelmébe beosztottja kijelentését, hogy a tábornok "csak a háború kemény valóságát" akarta lefesteni. A főparancsnok ugyanakkor elismerte - akárcsak maga az érintett is -, hogy Mattis körültekintőbben is megválogathatta volna szavait.