Erik, Alexandra
EUR 386,11 Ft
USD 366,67 Ft
11 °C
23 °C

Lemondott a belügyminiszter Mumbai miatt

2008.11.30. 09:56
Korábban szigorították a biztonsági intézkedéseket a Taj Mahal hotelben, de egy másik terrortámadást követõen lazítottak a renden. A miniszterelnök még nem fogadta el a lemondást.

A legfrissebb jelentések szerint 174 halálos áldozattal járó mumbai terrortámadások miatt benyújtotta lemondását vasárnap az indiai belügyminiszter - közölték kormányzati források.

A tájékoztatás szerint Sivradzs Patil jelezte, hogy erkölcsi felelõsséget vállal a történtekért. Egyelõre nem tudni azonban, hogy Manmohan Szingh miniszterelnök elfogadta-e a lemondást.

A minisztert a sajtóban leginkább azért érték bírálatok, mert nem tudta szavatolni a belbiztonságot, csõdöt mondott a hírszerzés, valamint a belbiztonsági erõk késõn reagáltak a két legismertebb indiai luxusszállódában és az ország pénzügyi központjának tekintett Mumbai más helyszínein végrehajtott terrortámadásokra.

A Tádzs Mahal szállodát korábban figyelmeztették is egy terrortámadás lehetõségére - nyilatkozta a mumbai (bombayi) luxusszálló tulajdonosa a CNN amerikai hírtelevíziónak.

Az értesülések alapján szigorúbb biztonsági elõírásokat vezettek be, de röviddel a hotelben és kilenc másik helyszínen elkövetett, legkevesebb 195 halálos áldozattal járó támadások elõtt ismét enyhítették azokat - mondta Ratan Tata, a szállodát birtokló Tata vállalatcsoport elnöke.

Azt, ami történt, a szigorított biztonsági intézkedések sem akadályozhatták volna meg - jelentette ki az üzletember.

Nem 195, hanem 174 halálos áldozata volt a mumbai (bombayi) terrorcselekményeknek a legfrissebb hivatalos adatok szerint - jelentette be vasárnap Mahárástra szövetségi állam kormányának szóvivõje.

Az okozta a tévedést, hogy néhány holttestet kétszer számoltak - mondta Busan Gadzsrani. Ez az adat sem tekinthetõ azonban véglegesnek, mert a támadások egyik helyszínének, a Tádzs Mahal szállodának az átkutatása még folyamatban van - tette hozzá.

A helyi idõ szerint szerda este kezdõdött, közel hatvan órán át tartó terrorcselekmények sebesültjeinek számát, korábban háromszázra becsülték, a legújabb információk szerint 239 a sérült.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét