Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Zsidókra támadt egy amerikai muszlim

2006.07.29. 08:21
Ámokfutó támadt egy seattle-i zsidó közösségi ház látogatóira. A férfi dühösnek és muzulmánnak vallotta magát.

Egy nőt megölt, öt másikat pedig megsebesített egy vaktában lövöldöző fegyveres férfi pénteken az egyesült államokbeli Seattle zsidó közösségi központjában. Az elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette. Szemtanúk beszámolói szerint az épületbe a biztonsági kapun keresztül erőszakosan behatoló férfi azt kiabálta, hogy amerikai muszlim és dühös Izraelre, mielőtt vaktában lövöldözni kezdett.

A lövedékek egy nő életét kioltották, öt másikat - köztük egy terhes asszonyt - megsebesítettek. A sérülteket kórházba szállították.

A rendőrség szerint a tettes indítékai között politikai okok is voltak, ám remélik, hogy magányos elkövetőről, s nem valamilyen szervezett csoport tagjáról van szó. Az Izrael és Libanon közötti ellenségeskedés kirobbanása óta az amerikai hatóságok óvatosságra intették az országban élő zsidó közösségeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?