Eufrozina, Kende
9 °C
25 °C

Felmentették a terroristagyanús marokkóit

2004.02.05. 16:02
Kellő bizonyítottság hiányában a hamburgi bíróság felmentette Abdelgani Mzoudit. Bár az ügyészség számított az ítéletre, továbbra is biztosak a szeptember 11-i merénylők segítőjének tartott marokkói terrorista érintettségében.
Nem látta kellően bizonyítottnak Abdelgani Mzoudi bűnösségét a hamburgi bíróság. A férfit a szeptember 11-i géprablók segítőjének tartották a német nyomozóhatóságok.

Nem vártak új bizonyítékra

A marokkói férfit háromezer rendbeli gyilkosság bűnsegédjeként állították bíróság elé. Az ügyészség szerint a férfi az al-Kaida hamburgi csoportjának is tagja volt.

Az öttagú bírói testület annak ellenére hozta meg ítéletét, hogy az áldozatok családjait képviselő ügyvédek az ítélet elhalasztását kérték. Véleményük szerint ugyanis az FBI által a huszadik gépeltérítőnek tartott Zacarias Moussaoui perében új bizonyítékok merültek fel Mzoudi bűnösségével kapcsolatban.

Számítottak a felmentésre

Az ügyészség számított rá, hogy a bíróság bizonyítékok hiányában felmenti a vádlottat, írja a CNN. "Számunkra egyértelmű, hogy Mzoudi a hamburgi iszlámista szcéna része, mind a mai napig" - nyilatkozta a hírcsatornának Heino Vahldieck ügyész.

Mzoudi barátját, Mounir al Mataszadeket korábban tizenöt év börtönre ítélte a hamburgi bíróság.