Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Öngyilkos lett a párizsi ámokfutó

2002.03.28. 12:16
Kiugrott a rendőrségi épület ablakán az a férfi, aki megölt nyolc embert és megsebesített tizenkilencet szerda hajnalban a nanterrei városházán.
A tömeggyilkossággal gyanúsított Richard Durn kiugrott a rendőrállomás negyedik emeleti ablakából csütörtök reggel - mondta el a rendőrségi szóvivő a BBC-nek. A férfi a rendőrök éberségét kijátszva lopakodott az ablakhoz.

Durn nyolc embert lőtt agyon, és tizenkilencet sebesített meg, amikor lövöldözni kezdett a nanterrei városházán, Párizs egyik elővárosában szerdán hajnalban. Szemtanúk szerint az egyedülálló 33 éves férfi a galérián ülve hallgatta végig a hat óra hosszú tanácskozást mielőtt felállt, és szó nélkül tüzet nyitott a teremben tartózkodókra.

A tanácstagok székekkel próbálták megfékezni a férfit, aki azt ordítozta, hogy 'öljetek meg', amikor leteperték.

A Nanterreben édesanyjával élő férfi büntetlen előéletű, lelkes sportlövő volt. Mint amatőr lövész, rendelkezett fegyvertartási engedéllyel. Ugyanakkor Durnt többször is kezelték már elmezavarral. Négy évvel ezelőtt pedig közmunkára ítélték, miután megfenyegetett egy pszichológust. A férfi 65 éves anyja elmondta, hogy fia öngyilkosságra hajlamos ember volt, aki gyakran beszélt gyilkosságról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?