Megöltek négy amerikai katonát és egy ausztrál újságírót

2003.03.22. 18:59
Négy amerikai katonát öltek meg egy rajtaütésszerű támadással Irak középső részén. Kurdisztánban, ahol a Komala Iszlámi Kurdisztán szervezet elleni szombat reggeli amerikai bombázásnak legalábbbb 45 halálos áldozata volt, közben egy taxiba rejtette pokolgép ölt egy ausztrál újságírót. Az ITN brit hírtévé stábjának három tagja eltűnt, miután tűz alá kerültek dél-irakban.
Négy amerikai katona életét vesztette szombaton Irak középső részén - közölte a brit Sky TV egyik riportere.

Colin Brazier, a Sky riportere rövid élő tudósításában elmondta, hogy a négy felderítő a konvoj élén haladt két Humvee dzsippel, amikor gépkocsijaikat egy rajtaütés közben gránátok találták el, és mindkét jármű utasai meghaltak.

Eltűnt négy angol tévés

Egy másik brit hírtévé, az ITN azt közölte szombaton, hogy négyfős stábjának három tagja eltűnt, miután tűz alá kerültek a dél-iraki Iman Anaszban, két járművel Bászra felé tartva. "A stáb egyik tagja, Daniel Demoustier megsérült, de sikerült biztonságos helyre jutnia. Nem láthatta, mi történt kollégáival. Egyelőre nincs hír hollétükről" - idézte a Reuters hírügynökség az ITN közleményét, amely szerint az adott időben brit és iraki haderők voltak a térségben.

Plokolgép végzett egy ausztrál újságíróval

Egy ausztrál újságíró is életét vesztette szombaton az iraki Kurdisztánban, miután felrobbant egy autóba rejtett pokolgép - közölték tudósítók és szemtanúk. Három kurd pesmerga (harcos) és egy másik újságíró megsérült a detonációban, amely egy ellenorzopontnál történt Hormal falu határában. Az újságírók arra vártak, hogy bejuthassanak a faluba, amikor egy taxi állt le mögöttük, sofőrje kiugrott és elfutott, a jármű pedig felrobbant.

Legalább 45 kurd halt meg az amerikai támadásokban

Ez a településen volt az egyik kurd muzulmán radikális szervezet központja, amelyet amerikai cirkálórakéták szombat reggel leromboltak - utal rá az AFP, hozzátéve, hogy a Komala Iszlámi Kurdisztán (KIK) szervezet elleni szombat reggeli amerikai bombázásnak legkevesebb 45 halálos áldozata volt kurd vezetők és a környékről menekülő lakosok szerint.  • Hírek
  • Árfolyam