József, Bánk
-6 °C
0 °C

Tizenéves gyerekeket ejtett túszul egy férfi

2005.04.12. 14:38
Több kisgyereket szállított le a buszról egy iráni férfi Németország egyik kisvárosában kedden délben. A tizenéves gyerekek közül késével négyet túszul ejtett, de a rendőrök késő délután kiszabadították a gyerekeket.

Túszul ejtett négy iskolás gyereket az északnyugat-németországi Ennepetal (Kölntől 60 kilométerre északnyugatra) városában egy konyhakéssel felfegyverkezett férfi - jelentette az MTI a német rendőrségre hivatkozva. A rendőrök délután egy órakor kapták a riasztást.

Egy épületben tartja fogva túszait


Klikk a képre!
Az iráni férfi egy iskolabuszról kényszerítette leszállásra a 11-12 éves gyerekeket, akiket egy épületben tartott fogva - közölte Sandra Zwick, a helyi rendőrség szóvivője. A Spiegel szerint viszont menetrendszerű járatról szedte le a gyerekeket a túszszedő, és egy házban húzta meg magát. Az épületet rendőrök vették körül.

A rendőrök kedden késő délután kiszabadították a túszokat. Kiderült, az iráni férfi menedékjogot akar kapni magának és családjának Németországban, ezért követte el tettét.

Láncfűrészes látogató
Láncfűrésszel "felfegyverkezett" férfi randalírozott a helyi rendőőrsön a szászországi Mittweidában. Amikor a 31 éves férfi megjelent az őrszoba bejáratánál, és az ügyeletes rendőrnő jövetele célja felől kezdte kérdezni, válasz helyett nekivetette magát az üvegnek, majd egyre jobban begerjedve szétverte az ajtót, ordítozott és előkapott egy motoros fűrészt. Az elősiető rendőröknek sikerült legyűrniük a jövevényt, még az előtt, hogy az be tudta volna indítani a láncfűrészt. A férfit a pszichiátriai intézetbe vitték. Az incidens során senki sem sérült meg. Kiderült, a férfit 36 éves barátnője előző nap fenyegetés miatt feljelentette.