Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Az al-Kaida támogatja a Németország elleni terrort

2008.03.28. 20:34
A német hatóságok majdnem 200 olyan ügyben nyomoznak, amihez állítólag iszlamista terroristáknak is közük van. Ugyanis az al-Kaida egy idő támogatja a Németország ellen tervezett terrorcselekményeket. A szervezet célja, hogy Németország kivonja mintegy 3 ezer katonáját Afganisztánból.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egy ideje támogatja az iszlám szélsőségesek által Németország ellen tervezett terrorcselekményeket, azzal a céllal, hogy Berlin visszalépjen afganisztáni szerepvállalásától, közölte egy magas rangú német illetékes.

A német rendőrség felhívta a figyelmet: az al-Kaida vezetőinek közelmúltbeli videóüzenetei bizonyítékul szolgálnak arra, hogy Németország és általában Európa egyre inkább az iszlamista terroristák célkeresztjébe kerül. Mindenestre a német szervek úgy gondolják, hogy a legutóbbi bűncselekményeknek közük van terrorszervezetekhez.

A szövetségi bűnügyi rendőrség közlése szerint jelenleg 187 olyan bűnügyben folytatnak nyomozást, amelyhez feltevésük szerint közük van iszlamista terroristáknak. Tervezett konkrét támadásról azonban egyelőre nincs bizonyíték.

A terrorcselekmények célja, hogy rákényszerítsék Németországot Afganisztánnal kapcsolatos politikája megváltoztatására. Az afganisztáni nemzetközi biztonsági erők keretében mintegy 3000 német katona szolgál az ország viszonylag nyugodt északi részében.