Valér
-2 °C
0 °C

Az al-Kaida támogatja a Németország elleni terrort

2008.03.28. 20:34
A német hatóságok majdnem 200 olyan ügyben nyomoznak, amihez állítólag iszlamista terroristáknak is közük van. Ugyanis az al-Kaida egy idő támogatja a Németország ellen tervezett terrorcselekményeket. A szervezet célja, hogy Németország kivonja mintegy 3 ezer katonáját Afganisztánból.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egy ideje támogatja az iszlám szélsőségesek által Németország ellen tervezett terrorcselekményeket, azzal a céllal, hogy Berlin visszalépjen afganisztáni szerepvállalásától, közölte egy magas rangú német illetékes.

A német rendőrség felhívta a figyelmet: az al-Kaida vezetőinek közelmúltbeli videóüzenetei bizonyítékul szolgálnak arra, hogy Németország és általában Európa egyre inkább az iszlamista terroristák célkeresztjébe kerül. Mindenestre a német szervek úgy gondolják, hogy a legutóbbi bűncselekményeknek közük van terrorszervezetekhez.

A szövetségi bűnügyi rendőrség közlése szerint jelenleg 187 olyan bűnügyben folytatnak nyomozást, amelyhez feltevésük szerint közük van iszlamista terroristáknak. Tervezett konkrét támadásról azonban egyelőre nincs bizonyíték.

A terrorcselekmények célja, hogy rákényszerítsék Németországot Afganisztánnal kapcsolatos politikája megváltoztatására. Az afganisztáni nemzetközi biztonsági erők keretében mintegy 3000 német katona szolgál az ország viszonylag nyugodt északi részében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!