Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Öngyilkos merénylet egy izraeli plázánál

2005.12.05. 11:16
Legalább négy halálos áldozatot és több tucat sebesültet követelt a hétfő délelőtti öngyilkos merénylet az Izrael középső részén fekvő Netanyán. A bomba a város egyik bevásárlóközpontjának bejáratánál robbant, számol be a Haaretz című napilap online kiadása.

Robbanás történt hétfő délelőtt egy izraeli bevásárlóközpont bejáratánál; az öngyilkos merénylő helyi idő szerint 11:30-kor, a Hasharon nevű bevásárlóközpont bejáratánál hozta működésbe a detonátort. Szemtanúk szerint az öngyilkos merénylő megpróbált bejutni az áruházba, de ez nem sikerült neki. A robbanást az egész városban lehetett hallani.


Tekintse meg képeinket!

A tengerparti város az elmúlt öt évben többször is célpontja volt terrorista támadásoknak. Ugyanezen a helyen egy korábbi robbantás öt embert ölt meg. A legutóbbi öngyilkos merénylet Izraelben október 26-án Haderán történt.

Egy gázai palesztin rádió állomás értesülései szerint a robbantásért az Al-aksza Mártírjai Brigád vállalta a felelősséget, írja a Haaretz. A támadás oka valószínűleg az volt, hogy Izrael rakétatámadással válaszolt egy korábban Gázából indított szintén rakétatámadásra.