Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Lezuhant egy vadászgép az USA-ban

2002.01.10. 17:59
A New Jersey-i Nemzeti Gárda F-16-os vadászgépe csütörtökön gyakorlat közben egy autópályára zuhant. A pilóta katapultált, kórházban ápolják.
Könnyű sérüléseket szenvedett az amerikai New Jersey szövetségi állam Nemzeti Gárdájának egyik pilótája, akinak F-16-os vadásgépe csütörtökön helyi idő szerint nem sokkal délelőtt 11 előtt lezuhant.

A gép Atlantic City közelében a Garden State Parkway autópálya mellett, erdős területre zuhant. A törmelékből a nagy forgalmú észak-déli irányú főútra is jutott - mondta el az AP-nek John Hagerty, a szövetségi állam rendőrségének szóvivője. Egyelőre nincs információ arról, hogy a földön bárki megsérült volna. A baleset helyszínén vegyvédelmi alakulatok takarítják a roncsokat.

Az F-16-os a nagy amerikai városok feletti, szeptember 11. után elrendelt rendszeres légtérvédelemben vett részt. John Dwyer ezredes, az Air National Guard illetékese szerint azonban a lezuhant gép nem harcba keveredett, hanem gyakorlat közben zuhant le.

A Nemzeti Gárda pilótái a Pomona támaszpontról indulva rendszeresen 4-7 órás ellenőrző repüléseket hajtanak végre New York felett. F-16-osok más gépek illetve földi célok elleni harcra egyaránt alkalmasak. A Nemzeti Gárda egyik F-16-osa 2000 szeptemberében motorhiba miatt Atlantic City mellett az óceánba zuhant. Akkor az a pilóta is sikeresen katapultált.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?