Botond, Mózes
EUR 386,96 Ft
USD 371,81 Ft
14 °C
29 °C

Észak-Korea totális háborúval fenyeget

2003.02.06. 10:14
Észak-Korea arra figyelmeztetett csütörtökön, hogy totális háború robban ki a Koreai-félszigeten, ha az Egyesült Államok megelőző támadást intéz észak-koreai nukleáris létesítmények ellen.
A sztálinista phenjani vezetés fenyegetőzése azután hangzott el, hogy Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter terrorista rezsimnek minősítette az észak-koreai kormányt. Rumsfeld hangsúlyozta azt is, hogy Észak-Korea nukleáris fegyvert készíthet atomprogramjának újraindítása révén. - Ezt a világnak nagyon komolyan kell vennie - mondta a miniszter szerdán egy kongresszusi meghallgatáson.

Békés célú nukleáris létesítmények

Rumsfeld kijelentéseit kommentálva a Rodong Szinmun észak-koreai pártlap azzal vádolta Washingtont, hogy a Koreai-félsziget térségében tartózkodó amerikai haderő megerősítését tervezi, emellett megelőző jellegű csapást akar mérni a jongbjoni nukleáris létesítményekre. Phenjan azt állítja, hogy a jongbjoni atomerőművet elektromos energia termelésének céljából indítja újra. A Rodong Szinmun az AP által ismertetett cikkben arra figyelmeztetett, hogy "totális háború robban ki, ha az Egyesült Államok váratlanul megtámadja békés célú nukleáris létesítményeinket".

Az Egyesült Államok tagadja, hogy Észak-Korea megtámadását tervezné.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!



  • Vennék
  • Bankszámla