Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Már hét halottja van az oklahomai hídomlásnak

2002.05.28. 12:33
Újabb négy holttestet találtak az oklahomai Arkansas folyóba zuhant gépkocsikban a búvárok hétfőn. A hatóságok szerint legalább egy tucatnyian vesztették életüket a katasztrófában.
Darukkal és kotróhajókkal is kutatnak a vásárnapi hídomlás áldozatainak holtteste után az oklahomai hatóságok. Hétfőn újabb négy holttestet és három autó roncsát hozták felszínre a búvárok, ezzel hétre emelkedett a szerencsétlenségben elhunytak száma. A rendőrök szerint azonban legalább egy tucat ember vesztette életét amikor az autópálya hídja a folyóba szakadt. A búvárok munkáját nehezítette a rossz idő, és a vízben kavargó sűrű iszap. A búvárok szerint két pályadarab részben átfedi egymást, és valószínűleg alattuk is autóroncsok vannak, amelyeket nehéz és kockázatos megközelíteni.

Uszály ütközött a hídnak

Az eddigi vizsgálatok szerint egy üres uszály ütközött a kelet-oklahomai Arkansas folyót átívelő I-40 autópálya hídpillérjének vasárnap reggel. A mintegy 165 méter hosszú szerelvényen hat fős személyzet tartózkodott. A baleset következtében a teljes pályatest egyharmada a rajta közlekedő autókkal húsz méter magasból a vízbe zuhant. A híd átlagos forgalma körülbelül napi húszezer autó volt. Szakértők szerint a létesítmény újjáépítése akár egy évig is eltarthat.

Elájult a kapitány

Feltételezések szerint a vontatóhajó kapitánya elájult, ezért az uszály irányítás nélkül sodródott az 1967-ben épült hídnak. A kapitány egészségügyi lapja szerint ilyen még nem fordult elő vele, és nem tudnak olyan szervi problémájáról sem, amely ezt okozhatta volna. A hatóságok drog és alkoholtesztet is végeztettek a 30 éves tapasztalattal rendelkező férfin, amelyek negatív eredményt hoztak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!