Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Három halottja van az oklahomai hídszerencsétlenségnek

2002.05.27. 10:47
Eddig három áldozat holttestét hozták felszínre a búvárok az oklahomai hídkatasztrófa helyszínén. Az autópályahídnak ütköző uszály négy pillért sodort el, a híd közel egyharmadát ledöntve. A hajó kapitánya feltehetőleg elájult a baleset előtt.
Három holttestet hoztak felszínre a mentőbúvárok a vasárnapi hídkatasztrófa helyszínén, Oklahomában. Az autópályahíd közel egyharmada azután dőlt össze, hogy egy uszály ütközött a híd tartópillérjének. A híd összeomlásakor szemtanúk elmondása szerint kilenc autó és hét kamion zuhant a vízbe.

A kapitány jól ismerte a folyószakaszt

A búvárok a két nő és az egy férfi holttestén kívül felszínre hoztak három lovat is, amiket az egyik vízbe zuhant kamion szállított - nyilatkozta Chris West hadnagy az oklahomai közbiztonsági hivatal munkatársa a CNN-nek. A katasztrófa után öt embert, köztük az uszály kapitányát, szállítottak kórházba. A hajó kapitánya - aki harminc éves tapasztalattal rendelkezik, és jól ismeri azt a folyószakaszt, ahol a baleset történt - feltehetőleg elájult a kormány mögött.

Negatív drogteszt

Az előzetes drogtesztek negatív eredményt hoztak, az orvosok még nem tudják miért ájult el a kapitány - nyilatkozta Joel Henderson, a hajótulajdonos Magnolia Marine cég képviselője. A kapitány helyi idő szerint fél hat óta volt szolgálatban, a baleset két órával később, fél nyolckor történt. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a híd négy pillérjét is elsodorta. A hatszázötven méter hosszúságú híd egy kétszáz méteres darabja zuhant a húszméteres mélységbe - írja a CNN.

A hídon áthaladó I-40-es autópálya napi forgalma megközelíti a húszezer járművet, az egyik legfontosabb szállítási útvonal Arkansastól nyugatra. Dana Tracy, a helyi tűzoltóparancsnok szerint akár egy évbe is beletelhet, mire újra megnyithatják a hidat, Oklahoma kormányzója, Frank Keating azonban bízik abban, hogy már hat hónap múlva újra elindulhat a forgalom a hídon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?