Huba
17 °C
33 °C

Három halottja van az oklahomai hídszerencsétlenségnek

2002.05.27. 10:47
Eddig három áldozat holttestét hozták felszínre a búvárok az oklahomai hídkatasztrófa helyszínén. Az autópályahídnak ütköző uszály négy pillért sodort el, a híd közel egyharmadát ledöntve. A hajó kapitánya feltehetőleg elájult a baleset előtt.
Három holttestet hoztak felszínre a mentőbúvárok a vasárnapi hídkatasztrófa helyszínén, Oklahomában. Az autópályahíd közel egyharmada azután dőlt össze, hogy egy uszály ütközött a híd tartópillérjének. A híd összeomlásakor szemtanúk elmondása szerint kilenc autó és hét kamion zuhant a vízbe.

A kapitány jól ismerte a folyószakaszt

A búvárok a két nő és az egy férfi holttestén kívül felszínre hoztak három lovat is, amiket az egyik vízbe zuhant kamion szállított - nyilatkozta Chris West hadnagy az oklahomai közbiztonsági hivatal munkatársa a CNN-nek. A katasztrófa után öt embert, köztük az uszály kapitányát, szállítottak kórházba. A hajó kapitánya - aki harminc éves tapasztalattal rendelkezik, és jól ismeri azt a folyószakaszt, ahol a baleset történt - feltehetőleg elájult a kormány mögött.

Negatív drogteszt

Az előzetes drogtesztek negatív eredményt hoztak, az orvosok még nem tudják miért ájult el a kapitány - nyilatkozta Joel Henderson, a hajótulajdonos Magnolia Marine cég képviselője. A kapitány helyi idő szerint fél hat óta volt szolgálatban, a baleset két órával később, fél nyolckor történt. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a híd négy pillérjét is elsodorta. A hatszázötven méter hosszúságú híd egy kétszáz méteres darabja zuhant a húszméteres mélységbe - írja a CNN.

A hídon áthaladó I-40-es autópálya napi forgalma megközelíti a húszezer járművet, az egyik legfontosabb szállítási útvonal Arkansastól nyugatra. Dana Tracy, a helyi tűzoltóparancsnok szerint akár egy évbe is beletelhet, mire újra megnyithatják a hidat, Oklahoma kormányzója, Frank Keating azonban bízik abban, hogy már hat hónap múlva újra elindulhat a forgalom a hídon.