16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Áram nélkül az olimpiai reptér

2000.08.01. 15:38
A sydneyi repülőtéren kedden délelőtt másfél óráig tartó áramszünet miatt megállt az élet. A szeptember 15-én kezdődő olimpiára érkező rekordszámú látogatót fogadó repülőtéren egy hónap leforgása alatt ez a második áramkimaradás.
Utazók ezrei rekedtek a sydneyi repülőtéren, mert a reggeli csúcsforgalomban fél nyolc és kilenc óra között a légiirányítók áram nélkül maradtak. Abban a pillanatban hét nemzetközi és 15 belföldi járat várt az irányítók utasítására. Két Melbourne-ből érkező gépet Canberra felé irányítottak, négy gép visszatért Brisbane-be, több gép a newcastle-i reptéren landolt. A forgalom késő délután állt vissza a megszokott menetrendbe.

Utazók ezrei rekedtek a sydneyi repülőtéren
Az illetékesek szerint az áramkimaradást egy elektromos állomás meghibásodása okozta. Azt is siettek hangsúlyozni, hogy ellentétben a július 6-ai áramszünettel, a biztonsági rendszer most nem mondta fel a szolgálatot, és a landoló repülőgépekkel sem szakadt meg a kapcsolat. A tartalék áramforrás azonban csak négy számítógép üzemeltetésére volt elég.

Július 6-án a légiirányítók 12 percen keresztül voltak áram nélkül, az irányítandó gépekkel is megszaladt a kapcsolat, a fő és tartalék áramszolgáltató is meghibásodott. Az áramszolgáltatás két percig szünetelt, a számítógépek újraindítása további tíz percig tartott.

Az incidensek azért is kellemetlenek, mert másfél hónap múlva a repülőtérnek teljes kapacitásával kell működnie: a 2000-es olimpiára rekordszámú látogatót várnak a szervezők.

A The Sydney Morning Herald-nak nyilatkozó Peter Gibbs, a repülőtér szóvivője pozitívan ítélte meg az eseményeket: szerinte a mostani áramkimaradás bebizonyította, hogy a júliusi incidens következtében felállított biztonsági intézkedések jól működnek. A szóvivő magabiztos volt az olimpiai tömegközlekedést illetően.

A július 6-ai áramkimaradáshoz hasonlóan John Anderson, ausztrál közlekedésügyi miniszter most is teljes körű vizsgálatot rendelt el. A miniszter biztosította az olimpia rajongóit: a repülőtér biztonságosan működik majd az olimpia alatt.  • Hírek
  • Hírek