Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meg akarták ölni az izraeli kormányfőt

2007.10.21. 13:09
Ehud Olmert konvoját a Fatahhoz köthető terroristák támadták volna meg még augusztusban, de az izraeli belbiztonsági szolgálat közbelépett. Az izraeli hadsereg és a palesztin biztonsági szolgálatok több embert letartóztattak az esettel kapcsolatban.

A Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat vezetője azt állította vasárnap, hogy Ehud Olmert kormányfő gépkocsikonvoja elleni merényletet hiúsított meg a szolgálat augusztusban.

"Augusztus 6-án, amikor Olmert miniszterelnök Jerikóba tartott, hogy találkozzék ott Mahmúd Abbász palesztin elnökkel, a Fatah (a palesztin elnök pártja) terroristái megpróbálták megtámadni konvoját, de meghiúsítottuk a terrorista összeesküvést, és a terveknek megfelelően sor került a találkozóra" - mondta Juval Diszkin, a Sin Bét feje a kabinet szokásos heti ülésén.

Azt nem közölte, hogy a számos különféle csoportból álló Fatah mely frakciójához tartoztak az állítólagos összeesküvők.

Mint egy név nélkül nyilatkozó, magas rangú izraeli tisztségviselő elmondta, Diszkin azt is jelezte, hogy az izraeli hadsereg és a palesztin biztonsági szolgálatok "több terroristát" őrizetbe vettek és kihallgattak az ügyben, de egyeseket ezek közül szabadon engedett a Palesztin Hatóság az utóbbi napokban.

Olmert és Abbász augusztus 6-án találkozott először palesztin területen, Jerikóban, hogy előkészítsenek bizonyos dokumentumokat a nemzetközi Közel-Kelet-értekezletre.