Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem túsz volt a terroristák által megölt nő

NEWSru.com
2002.10.25. 09:27
A terroristák által lelőtt nő hordágyon
A "Moszkvai csapágygyár" volt kultúrházában lelőtt fiatal nő nem túsz volt, - közölte pontosításul Leonid Roshal professzor, az oroszt tudományos akadémia gyermekegészségügyi tudományos központjának sebészeti és traumatológiai osztályvezető főorvosa, aki tegnap a "Nord-Ost" színházteremben járt, ahol a túszokat tartják. A fiatal nő, akinek holttestét csütörtökön kiadták, Roshal elmondása szerint, szerdán be akart rohanni a színházba. A terroristák ezt erőszakos cselekménynek vélték és tüzet nyitottak rá. Az előzetes orvos-szakértői vélemény szerint a halál kb. egy nappal azelőtt történt, hogy a holttestet kiadták a közrendvédelmi szerveknek. A moszkvai belügyi főcsoportfőnökség kéri az orosz főváros lakosságát, hogy segítsen a terroristák által megölt 25 év körüli nő azonosításában. Okmányokat nem találtak nála.
A szövetségi biztonsági szolgálat szintén felhívással fordult a lakossághoz, hogy elektronikus levélben küldjenek információt a túszokról és a túszejtőkről az fsb@fsb.ru címre.