Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Duma nem kíváncsi Kobzon meséire

LENTA.RU
2002.10.25. 11:59
Ioszif Kobzon
Az orosz parlament alsóháza, az Állami Duma nem volt hajlandó meghallgatni Ioszif Kobzon beszámolóját a terroristák által elfoglalt színházközpontban tett látogatásáról. A meghallgatást Gennagyij Gamza, a kommunista frakció tagja indítványozta. Kobzon meghallgatása ellen Alekszej Mitrofánov, az oroszországi liberális demokraták pártjának (Zsirinovszkij pártja) képviselője szólalt fel, aki kijelentette, hogy "tiszteli az énekest szakmai tudása és tegnapi bátorsága miatt", de az ilyen kérdés parlamenti megvitatása "politikailag időszerűtlennek és helytelennek" tartja. "Ezek az emberek nem Leninek, akivel történt találkozóról mesélni kéne", - mondta Mitrofánov, majd hozzáfűzte - "a banditáknak a börtönben a helyük, beszélnivalója velük pedig legfeljebb a fogolykisérő zászlósnak lehet".
Annak a tárgyalásnak eredményeként, amin tegnap Kobzonnal együtt Borisz Nyemcov és Irina Hakamada vett részt, öt túszt, egy nőt három gyerekkel és egy idősebb brit állampolgárt engedtek el a túszejtők.