Ilona
17 °C
32 °C

Ír tánciskola működött a terroristák által elfoglalt épületben

NEWSru.com
2002.10.25. 13:36
Iridan - ír tánciskola előadáson
Egyelőre ismeretlen a dubrovkai kultúrházban működő "Iridan" ír tánciskolában tanuló fiatalok sorsa. Tatjána Aldosina az iskola sajtótitkára közölte a NEWSru tudósítójával, hogy szerdán este két csoport részére volt foglalkozás. Az egyiknél a tánctanfolyam még este 9 előtt, amikor a terroristák elfoglalták a színháztermet, már befejeződött, de nem tudják, hogy elhagyta-e mindenki az épületet. Ugyanis a tánciskolában az volt a szokás, hogy foglalkozás után is ott maradtak még egy ideig. A második csoport foglalkozása épp abban az időben folyt, amikor az épületet lerohanták a terroristák, s a sajtótitkár úgy gondolja, hogy a 30 fiatal, zömmel 16-20 évesek, szintén a túszok között vannak. A tánciskola igazgatója, az egyik tanár és két táncos biztosan a terroristák fogságába került.
Időközben néhány túsz telefonon azt közölte, hogy már második napja éheznek, WC-re sem engedik ki őket, szükségeleteiket a zenekari árokban kénytelenek végezni. Könyörögtek, hogy a rohamrendőrség nehogy megrohamozza az épületet, mert akkor mindannyian meghalnak. A terem közepén egy nagyobb bombát helyeztek el a terroristák, s a nézőtér más pontjait is aláaknázták.
Megállapították a terroristák által megölt fiatal nő személyazonosságát: Romanova Olga, 1976-ban szültetett, a közeli Dubrovszkaja utcában lakott és egy illatszerboltban dolgozott eladóként.
A válságkezelő operatív törzs közölte, hogy 97 túsz nevét sikerült eddig megállapítani, orosz, amerikai, brit és FÁK-beli állampolgárok vannak köztük.