Olivér
5 °C
8 °C

Ír tánciskola működött a terroristák által elfoglalt épületben

NEWSru.com
2002.10.25. 13:36
Iridan - ír tánciskola előadáson
Egyelőre ismeretlen a dubrovkai kultúrházban működő "Iridan" ír tánciskolában tanuló fiatalok sorsa. Tatjána Aldosina az iskola sajtótitkára közölte a NEWSru tudósítójával, hogy szerdán este két csoport részére volt foglalkozás. Az egyiknél a tánctanfolyam még este 9 előtt, amikor a terroristák elfoglalták a színháztermet, már befejeződött, de nem tudják, hogy elhagyta-e mindenki az épületet. Ugyanis a tánciskolában az volt a szokás, hogy foglalkozás után is ott maradtak még egy ideig. A második csoport foglalkozása épp abban az időben folyt, amikor az épületet lerohanták a terroristák, s a sajtótitkár úgy gondolja, hogy a 30 fiatal, zömmel 16-20 évesek, szintén a túszok között vannak. A tánciskola igazgatója, az egyik tanár és két táncos biztosan a terroristák fogságába került.
Időközben néhány túsz telefonon azt közölte, hogy már második napja éheznek, WC-re sem engedik ki őket, szükségeleteiket a zenekari árokban kénytelenek végezni. Könyörögtek, hogy a rohamrendőrség nehogy megrohamozza az épületet, mert akkor mindannyian meghalnak. A terem közepén egy nagyobb bombát helyeztek el a terroristák, s a nézőtér más pontjait is aláaknázták.
Megállapították a terroristák által megölt fiatal nő személyazonosságát: Romanova Olga, 1976-ban szültetett, a közeli Dubrovszkaja utcában lakott és egy illatszerboltban dolgozott eladóként.
A válságkezelő operatív törzs közölte, hogy 97 túsz nevét sikerült eddig megállapítani, orosz, amerikai, brit és FÁK-beli állampolgárok vannak köztük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?