Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Holnap reggelig adtak határidőt a terroristák

LENTA.RU
2002.10.25. 15:27
Nyikoláj Patrusev
Nyikoláj Patrusev, a szövetségi biztonsági szolgálat igazgatója kijelentette, hogy a túszok szabadon bocsátása esetén garantálják a túszejtők életét. Ezt Patrusev a Putyinnál tartott tanácskozást követően közölte újságírókkal. "Tárgyalásokat folytatunk továbbra is és remélem, hogy ezek kedvező eredményeként a túszok kiszabadulhatnak. A tanácskozáson szintén részt vett Borisz Grizlov belügyminiszter, aki hozzáfűzte: "A túszok helyzete most súlyos, vannak köztük betegek, gondok vannak az étkeztetéssel és az ivóvízzel. Egyeseknek orvosi segítség kellene, de nem kaphatnak". A terroristák nem engedik be az épületbe az élelmiszereket, azt mondják, hogy a túszoknak elég a víz is, enni meg ők sem esznek. A túszok közül néhányan telefonáltak rokonaiknak és közölték a terroristák újabb ultimátumát - ha október 26-án reggel 6-ig nem teljesítik követeléseiket, megkezdik a túszok kivégzését.

Időközben Alekszandr Demin, a kozákalakulatok szövetségének atamánja megpróbált tárgyalni a túszejtőkkel, de kisérlete kudarcba fuladt. Az RTR tévé híradójában Demin azt mondta, hogy megpróbált "közös nyelvet találni a terroristákkal, meggyőzni őket arra, hogy haszontalan az ellenállás". A terroristák azonban nem akartak vele szóbaállni és három percet adtak arra, hogy eltűnjön. Szavaik megerősítésére egy sorozatot eresztettek a levegőbe, majd egy másikat a kozákok feje fölé.