Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Végetért a moszkvai túszdráma

LENTA.RU
2002.10.26. 07:28
Nord-Ost színházterem
Szergej Ihnatcsenko az FSzB hivatalos képviselője szombaton reggel bejelentette, hogy az éjszaka, az operatív törzs részéről tett intézkedések ellenére a teroristák megkezdték a túszok kivégzését. Miután egy túszcsoport ki akart rohanni az épületből a terroristák tüzet nyitottak rájuk, halottak és sérültek vannak. Ilyen körülmények között a kommandósok kénytelenek voltak felvenni a harcot. A harc során a kommandósok bejutott az épületbe és ekkor kezdődött az akció fő szakasza. A terroristák nagyobb részét lelőtték, Movszar Barajev is halott, néhányat elfogtak. A terroristák nem tudták felrobbantani az épüeletben elhelyezett bombákat.
Az Interfax szerint a színházterem ostroma során kb. 10 túsz vesztette életét. Az adatokat nem hivatalosan a moszkvai orvosoktól kapták. A sebesültek száma viszont több tucat lehet. A kiszabadult túszok sokkos állapotban vannak, sokan nem tudnak önállóan járni, őket is hordágyon hordják ki a mentősök.