Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mi történt éjszaka a roham előtt

NEWSru.com
2002.10.26. 10:44
Holttesteket hoznak ki a mentősök
A hajnali roham előtti események (moszkvai időben):

Az ORT tévétársaság december 25-én 23:40-kor közölte, hogy egy ismeretlen (valószínüleg valamelyik túsz hozzátartozója) átrohant a Melnyikov utcán és bement a terroristák által elfoglalt épületbe. Kb. 10 perc múlva a téren megjelent egy ember feltartott kézzel, valószínüleg az egyik közvetítő. Próbált kapcsolatba lépni a túszejtőkkel és megtudakolni tőlük, hogy ki volt az az ember, aki az épületbe rohant, de senki sem válaszolt neki. Ezért visszament a kordonon túlra.

A terroristák közölték a BBC-vel, hogy az épületbe behatolt egy ember és ők azt lelőtték. Ugyancsak agyonlőtték az egyik túszt, aki üveggel a kezében rátámadt az egyik nőre, aki a terrorista csoport tagja volt. Ennek a két embernek a holttestét a túszejtők által hívott mentősök kb. 02:10-kor elszállították. A lövöldözés során az egyik túsz is megsebesült.

A Reuters hírügynökség ankarai tudósítójának az egyik terrorista telefonon azt mondta, hogy több túszt már nem fognak elengedni. Kb. 03:30-kor az épületből robbanás hangját lehetett hallani, ezt követően lövöldözés kezdődött. A terroristák azt közölték a BBC-vel, hogy gránátvetőből lőttek az épület közelében mozgó emberekre. Feltehetőleg kommandósok voltak, akik segíteni akartak valakinek kijutni a házból.