Piroska
3 °C
4 °C

Mi történt éjszaka a roham előtt

NEWSru.com
2002.10.26. 10:44
Holttesteket hoznak ki a mentősök
A hajnali roham előtti események (moszkvai időben):

Az ORT tévétársaság december 25-én 23:40-kor közölte, hogy egy ismeretlen (valószínüleg valamelyik túsz hozzátartozója) átrohant a Melnyikov utcán és bement a terroristák által elfoglalt épületbe. Kb. 10 perc múlva a téren megjelent egy ember feltartott kézzel, valószínüleg az egyik közvetítő. Próbált kapcsolatba lépni a túszejtőkkel és megtudakolni tőlük, hogy ki volt az az ember, aki az épületbe rohant, de senki sem válaszolt neki. Ezért visszament a kordonon túlra.

A terroristák közölték a BBC-vel, hogy az épületbe behatolt egy ember és ők azt lelőtték. Ugyancsak agyonlőtték az egyik túszt, aki üveggel a kezében rátámadt az egyik nőre, aki a terrorista csoport tagja volt. Ennek a két embernek a holttestét a túszejtők által hívott mentősök kb. 02:10-kor elszállították. A lövöldözés során az egyik túsz is megsebesült.

A Reuters hírügynökség ankarai tudósítójának az egyik terrorista telefonon azt mondta, hogy több túszt már nem fognak elengedni. Kb. 03:30-kor az épületből robbanás hangját lehetett hallani, ezt követően lövöldözés kezdődött. A terroristák azt közölték a BBC-vel, hogy gránátvetőből lőttek az épület közelében mozgó emberekre. Feltehetőleg kommandósok voltak, akik segíteni akartak valakinek kijutni a házból.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!