Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Putyin elnöki üzenete

LENTA.RU
2002.10.26. 19:29
Vlagyimir Putyin
Szombaton, moszkvai idő szerint 21:00-kor Vlagyimir Putyin orosz elnök a következő üzenetet intézte az Oroszországi Föderáció polgáraihoz:

"Kedves honfitársak!

Ezekben a napokban szőrnyű megpróbáltatást éltünk át. Minden gondolatunk azokról az emberekről szólt, akik fegyveres aljadék kezébe kerültek. Reméltük a bajbajutottak kiszabadulását, de mindegyikünk tudta, hogy a legrosszabbra kell felkészülnünk.

Ma reggel hajtották végre a túszszabadító akciót. Sikerült megcsinálni a majdnem lehetetlent - megmenteni száz és száz ember életét. Bebizonyítottuk azt, hogy Oroszországot nem lehet térdre kényszeríteni. De most, mindenek előtt, azok hozzátartozóihot és rokonaihoz szólok, akik életüket vesztették.

Nem tudtunk mindenkit megmenteni.

Bocsássatok meg nekünk.

A halottak emléke egyesítsen bennünket.

Köszönöm minden oroszországi polgárnak a kitartást és az egységet. Külön köszönet illeti azokat, akik résztvettek az emberek kiszabadításában, első sorban, a szakalegységek beosztottait, akik rendületlenül, saját életüket kockáztatva küzdöttek az emberek megmentéséért.

Hálásak vagyunk barátainknak az egész világon, akik erkölcsi és gyakorlati segítséget nyújtottak a közös ellenség elleni harcban. Ez az ellenség erős és veszélyes, embertelen és kegyetlen. Ez a nemzetközi terrorizmus. Amig nincs legyőzve, addig az emberek sehol a világon nem érezhetik magukat biztonságban. Azonban ezt az ellenséget le kell küzdenünk és le is küzdjük.

Ma a kórházban beszéltem az egyik sérülttel. A következőket mondta: "Nem féltem, biztos voltam benne, hogy a terroristáknak úgy sincs jövőjük". És ez az igazság. Nincs jövőjük. Nekünk viszont van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!