Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az NTV szerint Groznijból csempészték Moszkvába a bombákat

NEWSru.com
2002.11.01. 09:53
A Nord-Ostban talált robbanóanyagok
Az NTV tévé szerint a dubrovkai színház aláaknázására használt robbanóanyagokat a terroristák a Groznij-Moszkva menetrend szerinti járaton közlekedő Ikarus-on juttatták el a helyszníre. A csecsen rohamrendőrök az orosz titkosszolgálatokkal együttműködve egy akció keretében elfogtak egy Ahjad Icsiev nevű egyént, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze van a robbanóanyag Moszkvába való szállításához. Icsiev, Ahmed nevű testvérével együtt még az első csecsen háború idején fegyverkereskedelemmel foglalkozott és akkor is fegyvereket és robbanóanyagokat csempészett Moszkvába. Musza Gazimagomadov csecsen rendőrparancsnok az NTV-nek azt nyilatkozta, hogy a robbanóanyagokat csomagokban rejtették el és ingázó csecsenekkel, főleg nőkkel küldték el Moszkvába. Icsiev Moszkvában várta és vette át tőlük a szálltmányokat. Az autóbuszt a közlekedésrendészet átengedte, a rendőröket megvesztegették, - állítja Gazimagomadov. Ugyanakkor Szaid Szelim Peshoev csecsenföldi belügyi csoportfőnök csupán feltételezésnek minősítette azt, hogy a fegyvereket és robbanóanyagokat Groznijból szállították az orosz fővárosba. Peshoev szerint a túszszedő akciót külföldön, Csecsenföld és Oroszország határain kívül szervezték.

A moszkvai gépjárműfelügyelet és közlekedésrendészet beosztottai csütörtökön a "Vihar-Antiterror" akció keretében két körözött gépjárművet - egy Audi A-6 személygépkocsit és egy Mercedes mikrobuszt - tartóztattak fel Moszkvában. A gépjárművezetők és utasok dagesztáni és észak-kaukázusi lakosok. A gépjárművekben vallási tartalmú audiokazettákat és jelzésekkel ellátott Moszkva-térképeket találtak. A szervezett bűnözés elleni csoportfőnökség most ellenőrzi, hogy a feltartóztatottaknak van-e valamilyen kapcsolatuk a terroristákhoz.