Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az eredeti helyén újítják fel a Nord-Ost musicalt

INTERFAX
2002.11.01. 13:27
A Nord-Ost kiszabadult gyerekszereplői
A "Nord-Ost" musicalt a régi helyén, a dubrovkai színházközpontban, annak helyreállítását követően újítják fel. Az erről szóló végleges döntést Valentyina Matvijenko miniszterelnök-helyettes, Mihail Svidkov kulturális miniszter és Georgij Vasziljev, a musical igazgatója résztvételével tartott tanácskozáson hozták meg. "Több változatból indultunk ki, a régi szinpadon történő felújításhoz kell a legkevesebb idő, pénzügyi kiadás és emberi erőfeszítés", - nyilatkozta Vasziljev az Interfax hírügynökségnek. A helyreállításhoz és felújításhoz a szövetségi költségvetésből és a költségvetésen kívüli tartalék eszközökből utalnak át pénzt, a kulturális minisztérium máris 3 millió rubelt biztosított. A munka- és szociális felesztési minisztérium két-három hónapig ideiglenes segélyt biztosít a szinészeknek, ezáltal lehetőség nyílik a társulat megőrzésére. A musical munkatársi gárdája pénteken a túszdráma óta járt először járt a színházépületben. "Mától újrakezdtük a munkát, az épületet most már mi őrizzük", - mondta Vasziljev.

A túszdráma ideje alatt, amikor a túszok még a terroristák fogságában voltak, néhány kiszabadult gyerekszereplő a színház közelében elénekelte a musical egyik dalát, ezzel is jelezve, hogy a darab nem halhat meg, a dal nem pusztulhat el.