Judit
3 °C
7 °C

Csecsenek állnak a Kurszk tragédiája mögött?

Kavkaz-Center
2000.08.21. 17:53
Az Icskéria Csecsen Köztársaság mudzsahedínjeinek legfelsőbb katonai tanácsa (Madzsliszul Sura) augusztus 19-én szenzációs bejelentést tett, amelyben azt állítják, hogy az orosz atom-tengeralattjáró elpusztítását egy muzulmán kamikaze által szervezett robbantás okozta. A robbantást egy dagesztáni születésű tengerész követte el, aki a Kurszk atom-tengeralattjárón szolgált. A mudzsahedínek katonai főtanácsa azt állítja, hogy a tengeralattjárón szolgáló matróz barátján keresztül idén júniusban lépett kapcsolatba a modzsahedek parancsnokságával. Barátján keresztül közölte, hogy segíteni akar Csecsenföld és Dagesztán muzulmánjainak az orosz birodalom elleni harcban. A tengerész azt mondta, hogy hozzá tud férni a szupertitkos haditechnikához, és siker esetén meg is semmisítheti azt. Külön hangsúlyozta, hogy kész halálba menni Allahért, és azokért a muzulmán testvéreiért, akik egymagukban harcolnak az ellenség ellen. Mielőtt a halálba menne, a dagesztáni azt kérte, hogy ne közöljék nevét, mivel nem a dicsőségért, hanem csupán Allahért vállalja ezt a tettet. A mudzsahedín katonai főtanács hangsúlyozza, hogy ezt a bejelentést csak azután teszi közzé, miután hitelesen meggyőzödött arról, hogy az egész hajózó személyzet meghalt, és teljesen kizárt annak a kockázata, hogy a dagesztáni hős a kremli rezsim kezére kerülhet. Csecsen források azt állítják, hogy a Kurszkon szolgáló dagesztáni kamikaze ősei is tengeralattjárósok voltak. Egyik legközelebbi rokona a második világháború idején szolgált az északi flottában. Egyes adatok szerint ez a rokon Gadzsiev Magomed volt, aki megkapta a Szovjetunió Hőse címet azért, mert néhány német hajót elsüllyesztett. Gadzsievnek voltak testvérei, akik szintén közvetlen kapcsolatban voltak a szovjet haditengerészettel, és Szeveromorszk környékén éltek.
Gadzsiev M.I. nevű polgári alkalmazott valóban szolgált a Kurszkon, az első (torpedós) rekesznél szerepel a neve hetes számmal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?