A Nord-Ostot felújították

NEWSru.com
2003.02.09. 07:30
A Nord-Ost premierjén
A moszkvai Dubrovka kerületben lévő színházközpontban szombaton megtartották a megújult "Nord-Ost" musical premierjét. Az előadás kezdetén a nézők egyperces néma felállással emlékeztek meg a tavaly október 23-26-ai túszdráma áldozataira. Még a premier előtt Georgij Vasziljev igazgató hangsúlyozta, hogy "a három hónappal ezelőtt a terrortámadás következtében teljesen szétesett előadást saját erőből nem tudták volna felújítani, de az egész ország segített". Az előadáson jelen voltak a politikai élet azon képviselői, akik közreműködtek és segítették a musical ismételt színrevitelét: Valentyina Matvejenko miniszterelnök-helyettes, Jurij Luzskov moszkvai főpolgármester, Alekszandr Pocsinok szociális fejlesztési és munkaügyi miniszter, Arkágyij Volszkij, az orosz gyáriparosok és vállalkozók szövetségének vezetője, a Duma számos képviselője, az USA moszkvai nagykövete és sokan mások. Az előadás díszvendége volt Ioszif Kobzon énekes és Leonyid Rosal orvos, akik annak idején tárgyaltak a terroristákkal és sok embert sikerült kimenteniük.

Jurij Luzskov a nézőkhöz intézett beszédében elmondta: "Szőrnyű tragédiát éltnk át, amelytől kétségbe eshettünk, elveszthettük volna hitünket a jövőben, abban hogy az ország majd képes lesz megtörni a félelem légkörét, ami akkoriban áthatott mindannyiunkat. De nem ez a mi utunk! Mi, moszkvaiak, Oroszország polgárai, külföldi barátaink, mi, mindannyian úgy döntöttünk, hogy megújítjuk a "Nord-Ostot", mint olyan szimbólumot, ami kifejezi akaratunkat, a jobb életre való törekvésünket, ékesen bizonyítja azt, hogy a terrorizmus nem ér el semmit, mert nem hagyjuk. Ma egy egészen más színházban vagyunk, és ez arra mutat, hogy az élet megy tovább és semmi sem állíthatja meg".

Az előadás, amit a színházban ismét naponta megtartanak, teljesen új színpadon, új díszletekkel folyik. Megváltozott a hangszerelés, a koreográfia, a világítási technika, a dekoráció és a jelmezek is megújultak. A színházteremben kicserélték az üléseket, a színpadon a függönyt, a zenekari árkot mozgó tetővel látták el. Az épületben teljesen önálló biztonsági szolgálat működik, amely a legkorszerűbb technikai eszközökkel van ellátva.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás