Jenő
-3 °C
6 °C

Négyen, vagy öten haltak meg a sztravropoli vonatrobbantásban

NEWSru.com
2003.09.04. 05:40
A Sztavropolnál fölrobbantott vonat

Pontosított adatok szerint a szerdán, magyar idő szerint 05:30 körül a Kiszlovodszk-Mineralnije Vodi vasútvonalon felrobbantott vonaton négy személy vesztette életrét és 37-en mesebesültek. Később a kórházba szállított sérültek közül még egy nő belehalt sebesülésébe. Az orosz rendkívüli helyzetek (katasztrófaügyi és polgári védelmi) minisztériuma, a közlekedési, valamint az egészségügyi minisztérium más-más adatokat közölt, de Szergej Vardoszanidze, a sztravorpoli terület egészségügy minisztere közzétette az öt halálos áldozat névsorát. Később azonban kiderült, hogy a névsorban szereplő egyik asszony még életben van, bár állapota nagyon súlyos.

Előzetes információ szerint súlyosan megsérült maga a merénylő is, aki a vasúti pályára elhelyezett bombát távvezérléssel robbantotta. Őt is kórházba szállították, jelenleg intenzív osztályon kezelik, de a kórház címét és a terrorista nevét biztonsági megfontolásokból nem közölték. A robbanóeszköz 5 kg trotillal volt egyenértékű, a bomba a vonat negyedik kocsija alatt robbant.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?