Judit
2 °C
7 °C

Putyin átkarolja az USA-t és az EU-t is

2007.05.15. 16:14
Nem szólogatnak be egymásnak a jövőben az USA és Oroszország, erre jutott Putyin és Rice.

Moszkva és Washington megegyezett abban, kölcsönösen mérséklik egymást bíráló retorikájukat, hogy javítsák feszült viszonyukat, közölte újságírókkal Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Vlagyimir Putyin orosz elnök és az oroszországi látogatáson tartózkodó Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter keddi tárgyalása után.

Az orosz elnök megismételte az amerikai külügyminiszter előtt Oroszország (elutasító) álláspontját a tervezett amerikai rakétavédelmi rendszer európai elemeinek telepítését illetően, mondta Lavrov, aki maga is jelen volt Putyin és Rice tárgyalásán.

A tárgyalás témáit ismertetve a külügyminiszter elmondta: a felek megállapodtak, hogy mindkét ország igyekszik keresni a kibontakozást Koszovó ügyében. Hozzátette azonban, hogy egyelőre nem látszanak egy ilyen kibontakozás körvonalai.

Felülemelkednek a nézetkülönbségeken?

Oroszországnak és az Európai Uniónak azon kell közösen munkálkodnia, hogy megelőzzék a kapcsolataikat terhelő viták kiszélesedését, hangsúlyozta kedden Franz-Walter Steinmeier német külügyminiszter, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozva. "Mindkettőnk érdeke, hogy felülemelkedjünk a nézetkülönbségeken és néha az összeütközéseken, és ne hagyjuk azokat nagyobb politikai konfliktussá fajulni" - szögezte le a német diplomácia irányítója.

A Moszkva melletti elnöki rezidencián tartott találkozón Vlagyimir Putyin azt emelte ki, hogy mindkét fél részéről megvan a készség a nézetkülönbségek feloldására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?