Benedek
-5 °C
5 °C

Öngyilkossági kísérletbe hajszolták Oszamát

2007.06.12. 16:06
Hónapokig tartó tanári zaklatás után öngyilkosságot kísérelt meg egy New York-i kiskamasz. A fiút Osamának hívták, tanárai pedig nem tudtak ellenállni a kísértésnek, folyamatosan zrikálták.

Pert indított a New York-i iskolákat felügyelő oktatási hivatal ellen egy jordániai származású Staten Island-i család. Al-Najjarék kamaszfiát Osamának hívják, ezért tanárai több mint egy évig megállás nélkül zaklatták.

Osama kálváriája két éve kezdődött a Tottenville középiskolában. "Ültem a tornateremben, amikor odajött hozzám az egyik tanár. »Hol van Osama« - kérdezte. »Itt vagyok«, feleltem. »Én meg azt hittem, hogy egy barlang mélyén bujkálsz«" - idézte fel a történetet a CBS-nek a fiú.

Mint mondta, diáktársai sosem zrikálták, sőt, még védeni is próbálták tanáraitól. Akik amúgy rendszeresen leterroristázták, egyikük pedig közölte vele, hogy akár be se járjon az órájára, mert úgyis megbukik.

Osama a zaklatás miatt összeomlott. Tanulmányi eredményei meredeken romlottak, végül öngyilkosságot kísérelt meg. A sikertelen öngyilkossági kísérlet után végül otthagyta az iskolát, nevét pedig Samre változtatta.

Szülei most kártérítési pert indítottak. Mint a CBS-nek nyilatkozták, többször is panaszt tettek az iskola vezetésénél és az iskolaszéknél is, de ennek semmi hatása sem volt. A New York-i városi tanügyi felügyelőség nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A CBS jelentése szerint Osama most egy, traumán átesett gyerekekre specializálódott brooklyni iskolába jár. Mint mondta, mostanában már jól van. Sőt, most úgy tervezi, hogy ha betölti a tizennyolcat, újra felveszi az Osama nevet.