Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Bush megdöntésére készült a merénylő

2002.09.05. 10:15
Hatalomátvételre készült az a New Hampshire-i férfi, akit 16 fegyverrel a kocsijában tartóztattak le három kilométerre a Fehér Háztól. A férfi nagyanyja szerint epilepsziában szenved, az asszony azonban nem tudott arról, hogy unokájának baja van a kormányzattal.
"Bush rossz munkát végez, ezért ellátom a baját és átveszem a hatalmat" - mondta a New Hampshire-i hatóságok szerint Jeffrey Coultier, majd autóba ült és Washingtonba hajtott. A férfit kedd délben három kilométerre a Fehér Háztól tartóztatták le, tizenhat lőfegyverrel kocsijában - jelentette az AP.

Problémákkal küzdött

A titkosszolgálatok kedd reggel kaptak jelentést arról, hogy egy férfi robbanóanyaggal megpakolt autóval a Fehér Ház felé tart. A szolgálatok riadóztatták a rendőrséget, akik így sikeresen megakadályozták a készülő merényletet. A titkosszolgálatokat a New Hampshire-i Newport rendőrsége értesítette.

Bár a newporti rendőrség szerint Coultier többször is beszélt Bush elleni terveiről, a titkosszolgálatok nem kívánták kommentálni azt, hogy valóban veszélyt jelentett-e a férfi Bushra. Coultier az utóbbi időben problémákkal küzdött és epilepsziáját is kezeltetni akarta - mondta el az AP-nek a férfi nagyanyja. Az asszony nem tudott arról, hogy unokájának baja lenne a szövetségi kormányzattal.

Segítségre szorult

"Sürgős segítségre szorult, amit nem kapott meg. Csak segítséget akart szerezni" - nyilatkozta a nagymama a hírügynökségnek. Coultiert engedély nélküli fegyverbirtoklás vádjával tartóztatták le. A férfi feleségét is őrizetbe vették, a titkosszolgálatok szerint azonban őt nem fogják megvádolni.