Szilvia
5 °C
16 °C

Bush megdöntésére készült a merénylő

2002.09.05. 10:15
Hatalomátvételre készült az a New Hampshire-i férfi, akit 16 fegyverrel a kocsijában tartóztattak le három kilométerre a Fehér Háztól. A férfi nagyanyja szerint epilepsziában szenved, az asszony azonban nem tudott arról, hogy unokájának baja van a kormányzattal.
"Bush rossz munkát végez, ezért ellátom a baját és átveszem a hatalmat" - mondta a New Hampshire-i hatóságok szerint Jeffrey Coultier, majd autóba ült és Washingtonba hajtott. A férfit kedd délben három kilométerre a Fehér Háztól tartóztatták le, tizenhat lőfegyverrel kocsijában - jelentette az AP.

Problémákkal küzdött

A titkosszolgálatok kedd reggel kaptak jelentést arról, hogy egy férfi robbanóanyaggal megpakolt autóval a Fehér Ház felé tart. A szolgálatok riadóztatták a rendőrséget, akik így sikeresen megakadályozták a készülő merényletet. A titkosszolgálatokat a New Hampshire-i Newport rendőrsége értesítette.

Bár a newporti rendőrség szerint Coultier többször is beszélt Bush elleni terveiről, a titkosszolgálatok nem kívánták kommentálni azt, hogy valóban veszélyt jelentett-e a férfi Bushra. Coultier az utóbbi időben problémákkal küzdött és epilepsziáját is kezeltetni akarta - mondta el az AP-nek a férfi nagyanyja. Az asszony nem tudott arról, hogy unokájának baja lenne a szövetségi kormányzattal.

Segítségre szorult

"Sürgős segítségre szorult, amit nem kapott meg. Csak segítséget akart szerezni" - nyilatkozta a nagymama a hírügynökségnek. Coultiert engedély nélküli fegyverbirtoklás vádjával tartóztatták le. A férfi feleségét is őrizetbe vették, a titkosszolgálatok szerint azonban őt nem fogják megvádolni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?