Valér
-2 °C
0 °C

Nem változik a pápa programja

2002.05.26. 16:12
Mégis lehetséges, hogy Guatemalába és Mexikóba is elutazik a pápa. A két utazással kapcsolatban azután merültek fel kétségek, hogy Joaquin Navarro-Valls, a pápa szóvivője a közép-amerikai úttal kapcsolatban nem nyilatkozott egyértelműen. A pápa a nyár közepén Torontóban részt vesz az ifjúsági világnapokon.
A torontói út egyértelmű, a többit majd meglátjuk - nyilatkozta Joaquin Navarro-Valls a pápa plovdivi látogatása alatt szombaton. Miután több újságíró is úgy értelmezte ezt a kijelentést, hogy a tervezett közép-amerikai utak a pápa egészségi állapotának függvényében elmaradhatnak, Navarro-Valls javította szombati nyilatkozatát.

Visszakozás

Megerősítem, hogy a torontói útra sor kerül, ami azt jelenti, hogy a következő állomások, Guatemala és Mexikó szintén napirenden vannak továbbra is - mondta a szóvivő, hozzátéve: egyelőre nincs változás a tervezett útiprogramban.

A szentatya egyebek között Parkinson-kórban szenved, s ennek hatásai láthatók mostani, bulgáriai útján is: nemcsak beszédproblémái vannak, hanem szinte mozgásképtelen is, és nehezére esik az állás - írja az AFP.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!