Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Két amerikai katonával végzett egy pakisztáni tiszt?

2007.05.14. 14:58
lövöldözésbe torkollt az afgán-pakisztáni határon az a megbeszélés, amit a pakisztáni és afgán csapatok összecsapásai miatt hívtak össze, állítja az afgán védelmi minisztérium. Állítólag egy pakisztáni tiszt két amerikai katonát is agyonlőtt. Pakisztán tagad, az amerikaiak nem nyilatkoznak.

Agyonlőtt két amerikai katonát egy pakisztáni tiszt az afgán-pakisztáni határon kitört összetűzésekben, Jelentette a Reuters afgán védelmi minisztériumi forrásokra hivatkozva. Az afgán minisztérium szóvivője szerint éppen az utóbbi idők összetűzéseiről tárgyaltak egy határátkelőnél, amikor a pakisztáni tiszt lövöldözni kezdett.

Az afgán szóvivő szerint az amerikai katonák viszonozták a tüzet, több pakisztáni kaotnával végeztek. A tűzharcban egy afgán tiszt is megsérült.

A pakisztáni hadsereg szóvivője tagadja, hogy bármi ilyesmi történt volna, írja a Reuters. Az Egyesült Államok hadserege egyelőre nem kommentálta az ügyet.

A pakisztániak verziója szerint a tárgyalásokon nem volt tűzharc, az akkor tört ki, amikor a tárgyalásra érkezett afgán és amerikai katonák konvojára "felkelők" támadtak. A pakisztániak szerint a tűzharcban egy amerikai és egy pakisztáni katona vesztette életét.

A határtalálkozót megelőzően, vasárnap 13 afgán katona vesztette életét, miután tűzharcba keveredtek a pakisztáni hadsereggel. Pakisztán Afganisztánnal határos térségét a tálibokkal szimpatizáló pastu törzsek tartják uralmuk alatt, a pakisztáni hadsereg gyakorlatilag feladta a térség visszaszerzésére tett kísérleteit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!