Szilárda
-4 °C
3 °C

Izraeli rakéták oltották ki 26 palesztin életét

2008.03.01. 12:09
Négy gyerek és két nő is akad azon 26 palesztin áldozat között, akikkel izraeli rakétatámadás végzett. (Válaszul a Hamász 30 rakétával 3 embert sebesített meg). Izrael mindenestre tagadja, hogy az akció egy, a Gáza-övezet részleges elfoglalására irányuló hadművelet nyitánya lenne.

Legalább 26-an haltak meg a Gáza-övezetben szombaton, miután az izraeli hadsereg támadást intézett palesztin fegyveresek ellen a terület északi részén. Gázai orvosok elmondása szerint az áldozatok között négy gyerek és két nő volt. A négy gyerek a Hamász uralta terület északi részén, egy menekülttáborban játszott, amikor a csütörtöki katonai csapásban életüket vesztették. A legfiatalabb 8, a legidősebb 12 éves volt. Az izraeli hadsereg másképp interpretálja az ügyet: a hivatalos verzió szerint 15 palesztin fegyverest öltek meg, akik robbanószereket telepítettek, vagy lövöldöztek, illetve az akcióban megsebesült öt izraeli katona is.

A helyettes izraeli védelmi miniszter tagadta, hogy a szombati támadás egy nagyobb, a Gáza-övezet részleges elfoglalására irányuló hadművelet kezdete lenne. Jeruzsálem a Hamász irányítása alatt álló terület északi részéről indított rakétatámadások visszaszorítását akarja elérni az akcióval. A Hamász válaszcsapásként harminc rakétát lőttek ki izraeli területekre palesztin fegyveresek, megsebesítve három embert, köztük két gyereket. Szerda óta egyébként izraeli források szerint több,mint 120 rakétát lőttek át palesztinok..

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!