Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Palesztin államot vizionál Powell

2002.06.13. 16:10
Palesztin állam létrehozásáról beszélt Colin Powell amerikai külügyminiszter. Az izraeli tiltakozás ellenére az Egyesült Államok még mindig Jasszer Arafattal kíván tárgyalni.
Egy átmeneti palesztin állam létrehozásának lehetőségéről nyilatkozott Colin Powell amerikai külügyminiszter az al-Hayat nevű napilapnak. Powell szerint az önálló palesztin állam megteremtéséhez vezető úton szükség lenne először egy ideiglenes állam megteremtésére. (Saron pártja korábban már elvetette az önálló palesztin állam gondolatát.) Az amerikai külügyminiszter szerint ez a palesztinok számára is "láthatóvá" tenné a haladást. Powell úgy beszélt a Palesztin Hatóságról, mint egy lehetséges kormányról. Azt is világossá tette, hogy az izraeli nyomás ellenére továbbra is Jasszer Arafatot tekintik tárgyalófélnek.

A Fehér Ház hallgat

Ugyanakkor a Fehér Ház szóvivője, Ari Fleischer nem kommentálta a miniszter kijelentéseit. Csak annyit mondott, hogy az elnök többféle rendezési elképzelést is meghallgatott. George W. Bush elnök a jövő hétre ígérte a részletesebb tájékoztatást. Powell jelenleg a kanadai Whistlerben tartózkodik a G8 országok külügyminisztereinek értekezletén-jelentette a BBC.