Alfréd
-2 °C
2 °C

Pánik Szumátra szigetén

2005.01.10. 07:23
Újabb nagy erejű, a Richter-skáka szerinti 6,2 erősségű földrengés rázta meg Szumátra szigetét, a parton pánik tört ki, a lakosok sikoltozva menekültek az utcára. Indonéziában lezuhant egy segélyt szállító amerikai harci helikopter.
Leszállás közben lezuhant az amerikai haditengerészet egyik Seahawk típusú helikoptere hétfőn az indonéziai Banda Aceh város repülőtere közelében.

A helikopter segélyt szállított a december 26-i földrengés és szökőár sújtotta Szumátra sziget lakóinak és a repülőtértől mintegy 500 méternyire egy rizsföldre zuhant le.

Egy amerikai katonai szóvivő tájékoztatása szerint a gépen utazó mind a tíz személy túlélte a balesetet, csak négyen sérültek meg.

A gép az USS Abraham Lincoln amerikai repülőgép-hordozón teljesített szolgálatot és a természeti katasztrófa sújtotta Szumátra Aceh tartományában több ország civil szervezeteinek és hadseregének részvételével megkezdett nagyszabású segítségnyújtásban vett részt.

Pánik tört ki Szumátra szigetén

Ismét erős földrengés rázta meg a Szumátra szigetén lévő Aceh várost. A Richter-skáka szerinti 6,2 erősségű földmozgások epicentruma a településtől 60 kilométerre az Indiai-óceánban volt. A földrengés és szökőár sújtotta indoznéziai városban pánik tört ki, a lakosok sikoltozva menekültek az utcára. Sérülésekről vagy károkról egyelőre nem érkeztek jelentések.

A tizenegy ázsiai és afrikai országot sújtó december 26-i földrengés és szökőár 150 ezerre becsült indonéziai áldozatának kétharmada Szumátra szigetén vesztette életét.