Tekla
8 °C
20 °C

Furcsa támadás a pápa ellen

2006.09.13. 15:31
Meg akarták támadni a pápát, adta hírül a Magyar Rádió, de a meghiúsított akció részleteiről nincsenek információk. A Ratzinger család házát összefestették, a rendőrség nyomravezetői jutalmat ajánlott fel.

Egyelőre nem részletezett támadást hiúsítottak meg a pápa ellen. XVI. Benedek 300 ezer hívő előtt mondott szabadtéri misét Regensburgban, és eközben a díszpáholyból valaki fölugrott, és vad igyekezettel tört előre a fölállított oltár irányába, adta hírül a Magyar Rádió.

A biztonsági emberek nyomban elkapták és elvitték a helyszínről az illetőt, akiről semmit sem mondtak eddig.

Eközben a bajor rendőrség 2000 eurós jutalmat helyezett kilátásba annak, aki nyomra vezet a pápa szülőházának barbár összefestése ügyében.

Még kedd hajnalban öntötték le két vödörnyi festékkel a Ratzinger-család régi otthonát. Az este XVI. Benedek a regensburgi dómban találkozott más keresztény egyházak képviselőivel, ortodoxokkal és protestánsokkal. A berlini sajtó nagy része csalódással vette tudomásul, hogy ezúttal sem mondott konkrétumokat arról, lehetségesnek tart-e áttörést, és ha igen, mikor, a római katolikus egyház kapcsolataiban a Németországban meghatározó jelentőséggel bíró protestánsokkal.

A kedd délelőtt tartott szabadtéri misén a pápa egyik fő mondanivalója az volt, hogy mennyire ártalmasnak tartja az emberiség jövője szempontjából az ateizmust, az istentagadást és a gyűlölet fűtötte vallási fanatizmust.