Natália
1 °C
7 °C

Furcsa támadás a pápa ellen

2006.09.13. 15:31
Meg akarták támadni a pápát, adta hírül a Magyar Rádió, de a meghiúsított akció részleteiről nincsenek információk. A Ratzinger család házát összefestették, a rendőrség nyomravezetői jutalmat ajánlott fel.

Egyelőre nem részletezett támadást hiúsítottak meg a pápa ellen. XVI. Benedek 300 ezer hívő előtt mondott szabadtéri misét Regensburgban, és eközben a díszpáholyból valaki fölugrott, és vad igyekezettel tört előre a fölállított oltár irányába, adta hírül a Magyar Rádió.

A biztonsági emberek nyomban elkapták és elvitték a helyszínről az illetőt, akiről semmit sem mondtak eddig.

Eközben a bajor rendőrség 2000 eurós jutalmat helyezett kilátásba annak, aki nyomra vezet a pápa szülőházának barbár összefestése ügyében.

Még kedd hajnalban öntötték le két vödörnyi festékkel a Ratzinger-család régi otthonát. Az este XVI. Benedek a regensburgi dómban találkozott más keresztény egyházak képviselőivel, ortodoxokkal és protestánsokkal. A berlini sajtó nagy része csalódással vette tudomásul, hogy ezúttal sem mondott konkrétumokat arról, lehetségesnek tart-e áttörést, és ha igen, mikor, a római katolikus egyház kapcsolataiban a Németországban meghatározó jelentőséggel bíró protestánsokkal.

A kedd délelőtt tartott szabadtéri misén a pápa egyik fő mondanivalója az volt, hogy mennyire ártalmasnak tartja az emberiség jövője szempontjából az ateizmust, az istentagadást és a gyűlölet fűtötte vallási fanatizmust.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?