Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Megkéselték a passaui rendőrfőnököt

2008.12.14. 12:10
Egy neonáci pártfunkcionárius sírjának feltörése, a szélsőséges Német Nemzeti-demokrata Párt megemlékezésnek kemény ellenőrzése – többek között állítólag ezért voltak kibukva a szélsőséges jobbosok Passau rendőrfőnökére. Akit most egy ismeretlen elkövető megkéselt. A főrendőr túlél, a nyomozók szerint a szúrás pedig szélsőjobbról jött.

Megkéselték és súlyosan megsebesítették a passaui rendőrfőnököt, a dpa német hírügynökség úgy értesült, hogy a merénylet után szélsőjobboldali gyanúsítottat keresnek, ugyanis Passauban az idén több rendőrségi akciót is végrehajtottak a szélsőjobboldal ellen.

A rendőrfőnököt szombaton késő délután fürstenzelli házának ajtajában támadták meg. Súlyos sérülései ellenére az 52 éves főrendőr nincs életveszélyben. A merénylet után a bűnügyi rendőrség nagy erőkkel indított nyomozást, de egyelőre nem tudta elfogni a tettest.

Júliusban a szélsőjobboldaliak egy volt neonáci funkcionárius passaui temetése után garázdálkodtak a városban, és több emberre rátámadtak. A temetésen, amikor a koporsót leeresztették a sírba, egy horogkeresztes zászlót is bedobtak a sírgödörbe, de a rendőrség később felnyittatta a sírt és eltávolította a zászlót.

Nemrégiben a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) azzal vádolta meg a passaui rendőrfőnököt, hogy a két világháborúban meghalt áldozatok emlékére tartott, november 16-i nemzeti gyásznapon "zaklatta" a szélsőséges párt képviselőit.  • Vennék
  • Hírek