Ervin
14 °C
22 °C

Szerbiában megerősítették a patikák védelmét

2003.03.24. 18:03
A kábítószerfüggők megrohamozhatják a gyógyszertárakat, mert a drogkereskedelemmel foglalkozó zimonyi klán működését a rendőrség ellehetetlenítette. A belgrádi rendőrség egy újbelgrádi garázsban megtalálta azt a szürke Audit, amelyet a zimonyi klán tagjai az utóbbi években a Belgrádban elkövetett gyilkosságokhoz használtak. Eddig 3682 embert tartóztattak le a gyilkosok utáni hajtóvadászatban.
A belgrádi rendőrség egy újbelgrádi garázsban megtalálta azt a szürke Audit, amelyet a zimonyi klán tagjai az utóbbi években a Belgrádban elkövetett gyilkosságokhoz használtak - jelentették be hétfőn Szerbia fővárosában. Ugyanabban a garázsban a rendőrség nagyszámú lopott - közöttük néhány rendőrautóról levett - rendszámtáblára is rábukkant, továbbá ugyanott nagyobb mennyiségű puskát, golyótárat, Zolja tipusú rakétát, kézigránátot, távcsöves puskát és lőszert is talált - jelentette a belgrádi Beta hírügynökség.

A Zoran Djindjic gyilkosai utáni nyomozásban és a szervezett bűnözés elleni széleskörű akcióban a rendőrség a maffia-klán több mint 50 vezetőjét és tagját tartja vizsgálati fogságban - jelentették be ma a Szerbiai Kormányban.

Szerbiában összesen 3682 személyt állítottak elő, közülük 1075-öt vizsgálati fogságban tartanak. Csak Belgrád területén a rendőrség 1497 személyt állított elő, közülük 591-et benntartott. Ezek az adatok azokra a személyekre vonatkoznak, akikről biztosan tudják, hogy a maffia-klánok tagjai, de azokra is, akik valami módon kapcsolatban álltak az alvilággal.

Szerbia-Montenegróban ugyanakkor megerősítették a patikák védelmét, mert attól tartanak, hogy a drogfüggők - az ország kábítószer-kereskedelmet ellenőrzése alatt tartó zimonyi-klán ellehetetlenítése miatt - nem jutnak "anyaghoz", ezért kirabolják a gyógyszertárakat.