Jolán
2 °C
4 °C

Letartóztatták Pearl feltételezett elrablóját

2002.02.12. 13:56
A pakisztáni rendőrség letartóztatta Omar Szaid sejket, akit azzal gyanúsítanak, hogy felelős a Wall Street Journal újságírójának, Daniel Pearlnek az elrablásáért-jelentette a CNN kedden.
A Nagy-Britanniában tanult Ahmed Omar Szaid - általában "Omar sejknek"-nak nevezték - mindeddig mindig egérutat nyert a rendőrség elől. A pakisztáni rendőrség úgy hiszi, hogy a valószínűleg bin Laden al-Kaida szervezetéhez köthető Omar, összefüggésbe hozható az emberrablással kapcsolatban küldött e-mailekkel. A Daniel Pearl elrablásában való közreműködés vádjával már korábban letartóztatott férfiak továbbra is őrizetben maradnak, és 14 napon belül tárgyalja ügyüket a pakisztáni terrorista-ellenes bíróság.

A férfiak a pakisztáni anti-terrorista törvény új kiegészítése alapján állnak a bíróság elé. Egyikük ügyvédje azt nyilatkozta, hogy még nem beszélhetett ügyfelével. A rendőrség azzal gyanúsítja a férfiakat, hogy ők küldték e-mailben a Pearlt fogságban ábrázoló fotókat.

Pearl még január 23-án tűnt el Karacsiban, amikor egy szélsőséges iszlám csoport vezetőjével akart tárgyalni. A Wall Street Journal újságírója eltűnése előtt egy cikken dolgozott, amely a "cipőbombás" Richard Reid és al-Kaida hálózat közti kapcsolatról szólt volna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?