Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Bajban van a holland pedofil párt

2006.10.06. 14:22
A májusban pedofilok által alapított Testvéri szeretet, szabadság és sokféleség pártja (PNVD) várhatóan nem indulhat a novemberi parlamenti választásokon, mert nem tudja az október 10-i határidőig összegyűjteni a szükséges 570 támogatói aláírást. A párt álláspontja szerint az emberek félnek nevükkel is felvállalni, hogy szimpatizálnak céljaikkal, például hogy 12 éves gyerekek önkéntes alapon pornófilmekben szerepelhessenek.

A novemberben esedékes holland parlamenti választásokra készülő Testvéri szeretet, szabadság és sokféleség pártja (PNVD), melyet pedofilok alapítottak, várhatóan nem vehet részt a választásokon, mert nem kapja meg az induláshoz szükséges támogatást, írja a BBC. A pártnak a törvények szerint október 10-ig 570 aláírást kéne összegyűjtenie, eddig azonban mindössze 100 támogatót sikerült szerezniük.

A pártot májusban alapította három pedofil, amivel óriási felháborodást okoztak az országban. Az ellenzők a hágai bírósághoz fordultak, hogy akadályozzák meg választási indulásukat, a beadványt azonban a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva a testület elutasította.

A tabuk ellen harcolnának

A PNVD programjában szerepel többek között, hogy változzon meg a fiatalkorúakkal folytatott szexuális kapcsolat törvényileg szabályozott alsó korhatára a jelenlegi 16-ról 12 évre. Álláspontjuk szerint engedélyezni kéne a tizenkettedik életévüket betöltött gyerekek számára, hogy önkéntes alapon pornófilmekben szerepelhessenek, állatokkal létesíthessenek szexuális kapcsolatot, dohányozhassanak, alkoholt fogyaszthassanak és szavazhassanak a választásokon.

A PNVD elnöke, Martijn Uittenbogaard szerint az emberek egyszerűen félnek nyilvánosan mögéjük állni, mert tartanak a következményektől. „Felkerül az internetre és a szórólapokra az aláírók neve és lakcíme” – nyilatkozta az AP hírügynökségnek. A párt titkára Norbert de Jonge szerint a félelem oka, hogy kövekkel dobálják meg ablakaikat, ahogy a minap a párt elnökének ablakait is megdobálták.

Nincs sok esélyük

Ahhoz, hogy a párt megszerezzen egy parlamenti mandátumot, 60 ezer szavazatra van szüksége, míg a közvélemény-kutatók mindössze 1000 szavazatot jósolnak nekik. A PNVD ennek ellenére is fenntartja álláspontját, hogy harcolni kell a tabuk ellen, nyíltan kell beszélni, mert a tiltás csak kíváncsivá teszi a gyerekeket.